Udalosti Tipos Extraligy: Spišská naďalej kraľuje lige, Zvolen strieľa jeden gól za druhým

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Spišská naďalej kraľuje lige, Zvolen strieľa jeden gól za druhým

Na snímke gólová radosť Zvolena.
Na snímke gólová radosť Zvolena.TASR
Nedeľné 12. kolo najvyššej slovenskej hokejovej súťaže prinieslo ďalšiu výhru Spišskej Novej Vsi, ktorá si upevnila prvé miesto tabuľky, ale aj napríklad tretiu prehru Slovana po sebe. Trenčín medzitým nezvíťazil piatykrát v rade. Banská Bystrica výborne reagovala na desaťgólovú nádielku od Nitry.

Banskobystrická odpoveď

Banská Bystrica v piatok zažila poriadny šok, keďže v Nitre inkasovala až desať gólov, čo sa jej stalo prvýkrát od roku 2013, ale v nedeľu zareagovala výborne, keďže pred vlastnými fanúšikmi porazila Trenčín.

Čo je takisto podstatné, fanúšikovia v tom hráčov nenechali, keď riadne zaplnili zimný štadión - prišlo ich 2 146 z 2 840 možných, čo je maximálna kapacita štadióna. Brankár Belányi inkasoval len raz, pričom on dostal všetky piatkové góly pod Zoborom a konečne sa chytila hviezdna posila Adam - ten dvakrát skóroval.

Vela ďalšími tromi bodmi potvrdil pozíciu najproduktívnejšieho hráča tímu (11+6). Dokonca sa dostal za Zuzina na druhé miesto produktivity aj streleckej tabuľky celej Tipos Extraligy.

Výsledky 12. kola Tipos Extraligy.
Výsledky 12. kola Tipos Extraligy.Flashscore

Zvolenská ofenzíva

Najlepšiu ofenzívu celej Tipos Extraligy má po dvanástom kole Zvolen, ktorý strelil celkovo 53 presných zásahov, čo je o osem viac, ako majú na konte v tomto hodnotení druhé Nové Zámky. Priemerne "bryndziari" zaťažia bránku súpera v každom stretnutí takmer 4,5 gólmi.

Len raz vyšli naprázdno, v jednom prípade sa presadili dvakrát, ale inak to v desiatich súbojoch boli zakaždým aspoň tri trefy do čierneho. Proti Nitre dokonca zverenci trénera Oremusa strelili deväť zásahov a v nedeľu do siete Liptovského Mikuláša celkovo sedem. Majú najlepšiu úspešnosť streľby zo všetkých celkov (13,12 %) či najvyššiu úspešnosť v presilovkách (33,33 %).

Nie je teda prekvapením, že v mužstve spod Pustého hradu sa nachádza najproduktívnejší hráč a najlepší strelec súťaže v jednej osobe Peter Zuzin (12+6). Skúsený útočník má skvelú formu, podieľal sa na viac ako tretine všetkých gólov. Navyše potrebuje už len dva body, aby si vyrovnal minulosezónny zápis základnej časti (6+14). Maximum Zuzina bolo 39 bodov z ročníka 2013/14, čo by pri aktuálnom nastavení mohol nielen prekonať, ale takmer zdvojnásobiť.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Spišskonovoveská nadvláda

Väčšinu tejto sezóny strávila na čele tabuľky Spišská Nová Ves. Nemení ani po 12. kole, pretože v ňom zverenci trénera Wojnara porazili pred štartom druhý tím pelotónu z Nových Zámkov hladko 6:1. Keďže však Zvolen zdolal Liptovský Mikuláš ešte vyšším pomerom, práve on sa dostal za Spišiakov.

Tí majú celkovo 28 bodov, čo je o dva viac ako získali Zvolenčania. Zatiaľ prehrali len trikrát, dva razy nebodovali. Bolo to práve pod Pustým hradom a takisto v neďalekej Banskej Bystrici, kde sa zrodil jediný duel bez gólu hráčov z východného Slovenska. K výborným výkonom sa rozohral v posledných rokoch kluby meniaci Majdan. Vedenie sa opäť trafilo do legionárov, istotu majú aj medzi tromi žrďami. Melicherčík má totiž najlepšie čísla v lige, pokryl až 93,36 % všetkých striel.

Hráč kola: Anthony Nellis

V priemere platí - čo kolo, to jeden hetrik. Doterajších dvanásť hracích dní videlo zhodný počet trojgólových zápisov. Ten nateraz posledný vsietil Anthony Nellis zo Spišskej Novej Vsi, čím režíroval hladkú výhru lídra tabuľky proti Novým Zámkom.

Zároveň išlo pre Kanaďana o jeho druhý hetrik tohto ročníka, čím napodobnil Avcina a Ranforda. Nellis je s ôsmimi gólmi na delenom piatom mieste medzi strelcami a potrebuje už len päť trief do čierneho, aby vyrovnal svojich trinásť zo základnej časti minulej sezóny. Rodák z mestečka Lévis sa rozstrieľal v play-off, kde mu jedenásť duelov prinieslo sedem zásahov.

Program piatkového 13. kola.
Program piatkového 13. kola.Flashscore