Kašíkova paráda à la Hašek. Bolo to spontánne, vraví hrdina v bránke Nitry

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kašíkova paráda à la Hašek. Bolo to spontánne, vraví hrdina v bránke Nitry

Kašík sa opäť ukázal ako opora mužstva.
Kašík sa opäť ukázal ako opora mužstva.TASR
Hokejisti Nitry zaznamenali tretie víťazstvo za sebou. "Corgoni" sa po triumfe nad Zvolenom posunuli v tabuľke práve pred svojho nedeľňajšieho súpera na šieste miesto. Dôležitou postavou zápasu bol nitriansky útočník Samuel Buček (25), ktorý sa presadil dvakrát a dostal sa na métu 20 gólov. Český brankár Libor Kašík (31) podržal mužstvo kľúčovým zákrokom v závere druhej tretiny, ale aj efektnou rybičkou na štýl Dominika Hašeka (58).

Nitra - Zvolen 5:1

Domáci vyťažili v prvej časti hry najmä zo streleckej aktivity, keď prestrieľali súpera v pomere 14:7. Vedenie im zabezpečili dvomi gólmi Stephen Harper a Samuel Buček. Nitrania od začiatku sezóny hľadali konzistentnosť výkonov, koncom minulého kalendárneho roka preto kabína vyzývala na zjednodušenie herného prejavu. Mužstvo spod Zobora si slová zobralo k srdcu.

"Snažíme sa hrať jednoduchšie, nevymýšľame. Musíme hrať jednoducho a účelne, vidíme, že sa nám to vypláca. Budeme sa snažiť v tom pokračovať," uviedol po stretnutí Buček. Tamojší kanonier je so 44 bodmi (20+24) najproduktívnejším Slovákom súťaže a v celkovom poradí kanadského bodovania je druhý o dva body za Kanaďanom Olivierom Archambaultom zo Spišskej Novej Vsi.

Svoje dva presné zásahy venoval svojmu nebohému starému otcovi. "Myslím si, že mi pomohol, keďže presne v tento deň pred troma rokmi zomrel. Venoval by som tieto góly jemu," povedal.

Strelci duelu v Nitre.
Strelci duelu v Nitre.Flashscore

Zároveň je ťahúňom nitrianskej ofenzívy v očakávaní prírastku, keďže jeho manželka Viktória čoskoro privedie na svet ich prvorodeného syna. Útočník bol preto prichystaný na prípadný radostný telefonát: "Náš kustód Roman Kollárik a vedúci mužstva Andrej Šatura sledujú mobil, pretože onedlho bude manželka rodiť. Čakám iba na povel, pevne verím, že to príde zajtra, keďže máme voľno, aby som mohol ísť s chlapcami v piatok do Spišskej Novej Vsi a pomohol im k víťazstvu."

V bezgólovom prostrednom dejstve zaujala iba tutovka Hultsa a zákrok českého brankára Kašíka. "Vedel som, že sa nemôžem dostať príliš cez tyčku a bol som na to nachystaný, som rád, že to išlo do lapačky," priblížil gólman, ktorého zásah dal Nitre šancu na úspech a hráči sa mu odvďačili expresne rýchlo, keďže Buček upravil na rozdiel dvoch gólov už po ôsmich sekundách tretej časti hry.

Nitrania potešili seba aj domácich fanúšikov.
Nitrania potešili seba aj domácich fanúšikov.TASR

Následne sa Čech blysol ešte raz v 46. minúte, keď sa do úniku dostal Karol Csányi. Úmysel maďarského reprezentanta však prečítal a futbalovým zákrokom pripomínajúcim časy legendárneho krajana Dominika Hašeka zneškodnil ďalšiu veľkú príležitosť Zvolena.

"O tej 'Hašekovke' musím povedať, že to bolo spontánne, videl som, že nesleduje hru a pozerá do zeme. Vyletel som proti nemu a následne som sa tomu iba zasmial, ako to dopadlo," okomentoval Kašík. 

Nitrania v závere ešte pridali ďalšie dve poistky, keď sa presadil Robby Jackson a pri hre bez brankára spečatil triumf Nitry do prázdnej bránky Matej Bača. Zvolenčanom sa nedarí zastabilizovať výkonnosť a vonku nedokázali naplno bodovať už päť zápasov za sebou.