Košice opäť zdolali Slovan a zvýšili vedenie v sérii, úspešne aj Spišská Nová Ves

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Košice opäť zdolali Slovan a zvýšili vedenie v sérii, úspešne aj Spišská Nová Ves

Košičania majú k semifinále opäť o čosi bližšie.
Košičania majú k semifinále opäť o čosi bližšie.Profimedia
Hokejisti HC Košice zvíťazili v 2. zápase štvrťfinále play-off Tipos Extraligy nad HC Slovan Bratislava 5:4. V sérii hranej na štyri víťazné zápasy zvýšili svoj náskok na 2:0. Proti Banskej Bystrici uspela druhýkrát aj Spišská Nová Ves. O svojom triumfe rozhodli východniari v záverečných 91 sekundách, v ktorých strelili tri góly.

Košice - Slovan Bratislava 5:4 

/stav série: 2:0/

Úvod patril domácim, ktorí vstúpili do zápasu aktívne a po viacerých príležitostiach išli do vedenia v 10. minúte. Pollock zakončil samostatný únik po prihrávke Deyla, Breton následne využil medzeru v defenzíve hostí a od 14. minúty bolo 3:0, keď Pollock pripravil gól pre Jääskeläinena. Slovanisti sa však dvihli a ešte do prvej prestávky znížili na 2:3. Mahbod po úniku prvýkrát prekonal Riečického a Findlay zblízka zužitkoval presilovku o dvoch hráčov.

Druhá tretina sa začala s obojstranne pozornejšími defenzívami a vyčkávaním na chybu súpera. Dočkali sa jej "oceliari," keď Jääskeläinen strelou z väčšej vzdialenosti prekvapil Godlu a krátko na to Šimun zakončil ofenzívnu akciu - 5:2.

Domáci sa v tretej tretine zamerali na aktívnu defenzívu, Slovanistov dlho nepúšťali do nebezpečných pozícií. Za hostí znížil gólom v presilovke Fominych, ktorý v 58. minúte prekonal Riečického a definitívnu podobu výsledku dal šesť sekúnd pred koncom Ranford. Košičania zdolali Slovan aj v šiestom vzájomnom zápase v prebiehajúcej sezóne.

Spišská Nová Ves – Banská Bystrica 4:2

/stav série 2:0/

Banská Bystrica sa ujala na Spiši vedenia v 10. minúte. V presilovej hre sa presadil Alex Výhonský. O vyrovnanie sa zaslúžil Juraj Majdan takmer presne v polovici stretnutia. Domáci však doplatili na nedisciplinovanosť a aj druhýkrát inkasovali v početnej nevýhode. V 44. minúte sa o to postaral Marcus Vela, keď bol rovnako ako pri prvom góle na trestnej lavici Róbert Džugan. Spišiaci si však pred zaplneným hľadiskom vytvorili silný tlak, ktorý zužitkovali a otočili duel vo svoj prospech.

Nellis najprv vyrovnal v power play na 2:2 presnou strelou do horného rohu bránky a 33 sekúnd pred sirénou vsietil víťazný gól Michael Vandas po dorážke. Nellis následne ešte štyri sekundy pred koncom skóroval do prázdnej bránky. Tretí zápas sa bude hrať v piatok 22. marca v Banskej Bystrici.