Poprad chce prvýkrát prejsť cez Nitru. Musíme byť lepší, avizuje Suchý

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Poprad chce prvýkrát prejsť cez Nitru. Musíme byť lepší, avizuje Suchý
Popradčania pomýšľajú na semifinále.
Popradčania pomýšľajú na semifinále.TASR
Hokejisti HK Poprad vstúpia do štvrťfinále play-off Tipos Extraligy s cieľom nadviazať na predvedenú hru a výsledky z druhej polovice základnej časti. V nej triumfovali a prvýkrát sa tešili zo zisku Pohára Dušana Pašeka. Ich súperom v boji o semifinále bude Nitra, ktorú chcú prvýkrát zdolať vo vyraďovacej časti. Podľa asistenta trénera Radoslava Suchého (47) sa hráči musia sústrediť na svoju hru a prehrať súpera.

Kamzíci mali po úspešnom zavŕšení ZČ niekoľko dní voľna, ale postupne sa začali pripravovať na play-off. "V nedeľu sme sa dozvedeli súpera a už od pondelka sa pripravujeme komplexnejšie. Nitra má mladé útočné mužstvo, musíme sa jej vyrovnať v rýchlosti, bojovnosti a hrať našu fyzickú hru, ktorú od nás tréner vyžaduje. Samozrejme, využívať presilovky, hrať dobre v oslabeniach a ubrániť ich. Asi to bolo v podstate jedno proti komu budeme hrať, potrebujeme sa sústrediť na svoje výkony," uviedol kapitán a obranca Daniel Brejčák.

Aj R. Suchý priblížil svoj pohľad na súpera: "Nitra má kvalitu v útoku a dobré presilovky. Čiže nebyť vylučovaní, bude nejaká zásada, ktorej sa budeme držať. Musíme byť lepší ako oni. Zvíťazí tím, ktorí si pôjde za víťazstvami viac a ukáže srdce a charakter kolektívu."

Poprad - Nitra (20. marec, 18:00)

Poprad spoznal súpera po sérii predkola medzi Nitrou a Trenčínom. Pozíciu favorita nakoniec naplnili vyššie postavení Nitrania, keď zdolali súpera 3:2 na zápasy. Kamzíci si uvedomujú, že ich súper hral o päť duelov viac, ale nevnímajú to ako výhodu.

"Má to dve strany. Určite je lepšie hrať a byť v zápasovom tempe, ale možno budú trochu unavení. Musíme na nich nabehnúť od začiatku," skonštatoval Suchý a doplnil ho aj Brejčák: "Z nejakého fyzického hľadiska by to mala byť výhoda, ale niekedy to môže byť lepšie, lebo mužstvo je v tempe. My sme dlho stáli, čiže bude veľmi dôležitý prvý zápas a prvá tretina od nás, aby sme nezaspali a vybehli na nich."

Pôjde o štvrtú konfrontáciu Popradu s Nitrou v histórii play-off slovenskej extraligy. Doterajšie tri sa skončili víťazstvom Nitranov, naposledy minulý rok v boji o najlepšiu osmičku. 

Aktuálna forma Popradu.
Aktuálna forma Popradu.Flashscore

Od prvého zápasu, ktorý je na programe v stredu o 18:00, chcú Popradčania pokračovať v hre z druhej polovice základnej časti. Podľa Suchého sa nesústredili na nič výnimočné: "Myslím si, že sme sa tvrdou prácou dostali z predposlednej priečky na prvú a v tom sme to držali. Chlapci sú už zvyknutí na tie tréningy, že sú náročné a nepoľavili sme ani na chvíľu. Stále byť pripravení na každý tréning, zápas a ísť do toho na sto percent." Tím Popradu by mal nastúpiť v rovnakej zostave, v ktorej hral proti Spišskej Novej Vsi. V sezóne mu už nepomôžu dlhodobo zranení útočníci Jakub Urbánek a Peter Kundrik.

Na vyraďovaciu časť sa teší aj americký útočník Ryan Dmowski, ktorý bol najlepší strelec (30) a druhý najproduktívnejší hráč dlhodobej časti s 57 bodmi (30+27). "Som veľmi rád, že hráme proti Nitre. Je to silný tím a bude to pre nás dobré prvé kolo play-off. Určite príde veľa fanúšikov, ktorí vytvoria elektrizujúcu atmosféru. Verím, že to využijeme v náš prospech."

Krídelník prvej formácie oslávil v pondelok 27 rokov a v stredajšom prvom stretnutí série ho prídu podporiť aj rodičia.