Viedenský sa vrátil a chce titul, vo Zvolene písmenká neriešia. Doktori mi neverili, tvrdí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Viedenský sa vrátil a chce titul, vo Zvolene písmenká neriešia. Doktori mi neverili, tvrdí

Viedenský nehral takmer tri mesiace.
Viedenský nehral takmer tri mesiace.TASR
Zvolen bol v sérii predkola proti Liptovskému Mikulášu považovaný za jasného favorita, ale s desiatym tímom tabuľky sa nakoniec poriadne natrápil. Postup si vybojoval až v piatom stretnutí.

Do toho nastúpil aj Marek Viedenský, ktorý pre zranenenie absentoval v zostave od 26. decembra, keď odstúpil zo zápasu práve proti Liptovskému Mikulášu: "Makali sme ako tím, bolo tam vidieť srdce, ktoré chalani mali aj predtým. Ja som rád, že som vedel pomôcť. Čakal som, že naskočím do štvrťfinále play-off, ale vyšlo to tak, že som išiel do toho teraz," povedal po stretnutí.

Zvolen - Liptovský Mikuláš 6:2

Od súťažného diania si oddýchol takmer tri mesiace, pričom to pôvodne malo byť ešte dlhšie: "Ďakujem všetkým, ktorí sa o mňa starali - fyzioterapeuti či kondiční tréneri. Niektorí doktori neverili, že stihnem nastúpiť v tejto sezóne, ale som tu. Čo som sľúbil, to som splnil," spokojne konštatoval.

Počas jeho neprítomnosti sa stal novým kapitánom tímu obranca Jozef Sládok: "Kým som bol preč, tak si chalani zvolili nového kapitána, ale tieto písmenka sa u nás neriešia. Jožo je vynikajúci kapitán, drží chalanov pokope. U nás v kabíne je to jedno, lídri sú aj bez písmenok. Chceme ťahať za jeden povraz, to je najdôležitejšie," tvrdí.

Zvolen má jasný cieľ - vyhrať posledné stretnutie play-off, najbližšie ho čakajú Michalovce: "Chceme vyhrať titul, s tým do play-off ideme. Pokiaľ nechceme uspieť, tak na čo by sme vôbec nastúpili?! Dukla je kvalitný súper, hrá vynikajúci hokej, bude to ťažké, ale verím, že sme sa nakopli postupom z predkola," doplnil.

Spokojnosť mohol vyjadriť takisto hlavný tréner Jamie Russell: "Bola to skvelá séria. Veľa výkyvov a momentum raz na jednej, raz na druhej strane. Myslím, že každý z hráčov si uvedomoval, že sme odohrali zlý štvrtý duel. V piatom sme boli viac sústredení a emočne v zápase. Dôležitý bol prvý gól, ktorý sme dali a potom sme v úvode druhej tretiny dokázali pridať plyn a ďalšie góly. Bol to oveľa lepší výkon ako v predchádzajúcom zápase," hodnotil.