Košice prehrali po kurióznom góle. Ceman: Prečo bol uznaný? Potrebujem vysvetlenie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Košice prehrali po kurióznom góle. Ceman: Prečo bol uznaný? Potrebujem vysvetlenie

Košický lodivod musel prehryznúť nevídaný gól.
Košický lodivod musel prehryznúť nevídaný gól.TASR
Najvýraznejší podiel na víťazstve hokejistov Nitry na ľade Košíc mal útočník Dávid Okoličány (26), ktorý sa podieľal na všetkých troch góloch "corgoňov." Hostia na východe potvrdili novoročnú formu a štvorzápasovú víťaznú sériu Košičanov ukončili aj bez najproduktívnejšieho hráča súťaže Samuela Bučeka (25), ktorý chýbal pre príjemné povinnosti. Trénera košického tímu Dana Cemana (50) mrzel nevýrazný výkon v ofenzíve aj kuriózny rozhodujúci gól.

Košice - Nitra 1:3

Košičania viedli od 12. minúty po góle Mária Luntera 1:0, ale brankára Kašíka viac nedokázali prekonať. Nepomohlo im k tomu ani šesť presiloviek. "Je to frustrujúce, ani neviem, čo mám povedať. Do tretej tretiny sme išli s náskokom 1:0, no bol som nervózny z toho, že sa niečo môže stať. Potrebujem vysvetlenie, prečo bol uznaný druhý gól Nitry," konštatoval Ceman, ktorý narážal na zásah Okoličányho zo 48. minúty

"Na druhej strane, nemôžeme sa spoliehať na to, že zvíťazíme s jedným streleným gólom. Nedokázali sme si vytvoriť dostatok šancí. Som sklamaný z dnešného zápasu," dodal košický kouč. Spomínaný nitriansky útočník sa krátko po vyrovnávajúcej trefe dostal do krátkeho úniku, v ktorom síce brankár Janus zmaril jeho šancu, no vracajúci sa Deyl ho natlačil do bránky a rozhodcovia následne po konzultácii s videorozhodcom  zásah uznali.

"V prvom momente som bol nahnevaný, že som to brankárovi trafil iba do ruky. Hneď som si však všimol, že niekto doňho vletel a potom moji spoluhráči dvíhali ruky. Tak som to nechal na rozhodcov, nech to posúdia," povedal strelec, ktorý mal v zápase bilanciu dva góly a jedna asistencia.

Tabuľka Tipos Extraligy.
Tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Košice už nedokázali vyrovnať a Sebastián Čederle ranou na 1:3 spečatil skóre. "Dnes to mali byť tri body pre nás, no nepostrážili sme si to. Mali sme streliť gól na 2:0 a doviesť to do víťazného konca," poznamenal strelec jediného domáceho zásahu Lunter.

Nitrania sa víťazstvom v šlágri nedeľňajšieho programu bodovo vyrovnali svojmu súperovi. Oba tímy nazbierali po 63 bodov a Košice sú na tretej priečke už iba o skóre pred Nitrou. Zverenci Antonína Stavjaňu sú v novom kalendárnom roku vo forme, zo siedmich zápasov naplno bodovali v šiestich.

Nitrania sa tentoraz museli zaobísť bez najproduktívnejšieho hráča súťaže Bučeka, ktorý do Košíc necestoval. Na predzápasový zraz ešte prišiel, no potom dostal správu od manželky, že sa blíži čas pôrodu jeho prvorodeného synčeka. "Dnes sa mu mal narodiť chlapček a nechcel riskovať, že pri pôrode bude chýbať," poznamenal útočník Filip Bajtek, ktorý ho nahradil v prvej formácii.