Košice prišli o víťaznú šnúru, Zvolen ukončil sériu prehier. Slovan prehral na Liptove

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Košice prišli o víťaznú šnúru, Zvolen ukončil sériu prehier. Slovan prehral na Liptove
Zvolen ukončil šesťzápasovú sériu prehier.
Zvolen ukončil šesťzápasovú sériu prehier.TASR
Hokejisti Košíc prekvapivo prehrali v zápase 22. kola slovenskej hokejovej extraligy proti Dukle Trenčín. Zvolen uspel na pôde Nových Zámkov, zatiaľ čo Slovan nestačil na Liptovský Mikuláš.

Košice - Trenčín 4:5 pp

Košice viedli 3:0 a zdalo sa, že všetko majú pod kontrolou, lenže Baláž na konci druhej tretiny znížil a Immo vyrovnal. Následne to vyzeralo na predĺženie, ktoré za 32 sekúnd takmer zrušil Olsson gólom na 4:3, avšak Trenčín hneď odvolal brankára a na rýchle vyrovnanie potreboval Pietroniro iba ďalších 21 sekúnd. Nakoniec 34 sekúnd pred koncom predĺženia dokonal osemnásty hetrik sezóny Tor Immo a ukončil košickú sedemzápasovú sériu výhier. "Oceliari" ale ostávajú na prvom mieste tabuľky. Trenčín napriek víťazstvu ostáva predposledný. Fejes sa presadil pätnásty raz a spoločne s Bučekom je najlepším strelcom ligy.

Banská Bystrica - Nitra 4:3

Nitra sa síce dostala do vedenia, ale domáci predviedli štvorgólovú otočku, počas ktorej sa prvýkrát po návrate zo Slovana presadil aj útočník Výhonský a to počas oslabenia. Hosťujúci líder Buček dvomi gólmi ešte vykresal nádej, no na body to nestačilo. Šikovný krídelník má na konte už 31 kanadských bodov a pätnásť gólov, vďaka čomu je najproduktívnejším hráčom súťaže a spoločne s Fejesom jej najlepším strelcom. Úspešný duel zažil aj dvojgólový obranca Hora.

Humenné - Michalovce 1:3

Na humenskom zimnom štadióne sa hralo pred takmer vypredaným hľadiskom vo výbornej atmosfére. Príležitosti sa striedali na jednej či druhej strane, exceloval však ako gólman Kozel, tak aj jeho náprotivok Škorvánek. Domáci útočník Lucenius síce strelil svoj prvý gól za Humenné, ale nikto sa k nemu nepridal a Michalovce skóre otočili. Po päťzápasovej sérii prehier ťahajú rovnako dlhú šnúru víťazstiev a sú už na veľmi peknom štvrtom mieste tabuľky. Hneď dvakrát sa presadil vysoko hodnotený lotyšský útočník Daugavinš.

Liptovský Mikuláš - Slovan 4:2

Domáci útočník Aurel Nauš sa postaral o svoj prvý hetrik v kariére na úrovni extraligy a režíroval výhru Liptovského Mikuláša. Zároveň išlo o sedemnásty trojgólový zápis tohto ročníka najvyššej súťaže. Premiérový bod po príchode z fínskej súťaže si zapísal krídelník Lahtinen. Za "belasých" strelil tretí gól v druhom stretnutí po sebe útočník Žitný. Liptáci v tabuľke poskočili na deviate miesto pred Slovanom, ktorý znova klesol na desiatu priečku.

Nové Zámky - Zvolen 2:5

Zvolen vstúpil do zápasu lepšie a výkon si udržal počas celého priebehu, takže sa mu podarilo ukončiť šesťzápasovú sériu prehier, ktorá bola najdlhšou od príchodu trénera Oremusa pred štartom sezóny 2020/21. Hostia sa tešili z prvého aj posledného víťazstva počas novembra.

Poprad - Spišská Nová Ves 5:2

Spišská Nová Ves prehrala druhý zápas po sebe a za Košicami zaostáva o štyri body. Veľmi dobrý zápas odohralo po bodovej stránke viacero hráčov. Dvakrát sa presadil obranca Drgoň, ktorý pridal aj jednu asistenciu. Tri body nazbieral taktiež Záborský (2+1), po dva pridali Dmowski (1+1) a Calof (1+1), ktorý strelil prvý gól v extralige. Poprad po tretej výhre v rade poskočil na šieste miesto.

Aktuálna tabuľka extraligy.
Aktuálna tabuľka extraligy.Flashscore