Nitra je senzačne vo finále. Po víťazovi vyradila aj druhý tím základnej časti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nitra je senzačne vo finále. Po víťazovi vyradila aj druhý tím základnej časti
Nitra vyradila dva najvyššie postavené tímy základnej časti.
Nitra vyradila dva najvyššie postavené tímy základnej časti.TASR
Hokejisti HK Nitra sa stali prvými finalistami play-off Tipos extraligy 2023/24. Corgoni zdolali v sobotňajšom šiestom stretnutí HK Dukla Ingema Michalovce 4:3 po predĺžení a v sérii triumfovali 4:2 na zápasy.

Nitra - Michalovce 4:3 pp

/konečný stav série 4:2, postupuje Nitra/

Nitrania si zahrajú šieste finále v histórii najvyššej slovenskej súťaže. V boji o titul sa stretnú s lepším z dvojice HK Spišská Nová Ves a HC Košice, pričom Spišiaci vedú 3:2 na zápasy.

Po bezgólovej úvodnej časti strelili dôležitý prvý gól zápasu domáci. V 24. minúte si všimol dieru v defenzíve hostí rozohrávajúci Kousa a prienikovou prihrávkou našiel Jacskona. Ten v samostatnom úniku mieril medzi nohy Škorvánka a poslal corgoňov do vedenia.

Jackson mal výrazný podiel aj na druhom presnom zásahu, keď z rohu ihriska našiel pred bránkou Newella, ten si rutinérsky položil Škorvánka a zvýšil na rozdiel dvoch gólov. Michalovčania museli v tretej časti všetko vrhnúť do útoku, no čas im veľmi rýchlo ubiehal a v prvej desaťminútovke sa nedokázali dostať do výraznejšej príležitosti.

Vypracovali si ju až v 52. minúte a hneď z toho bol kontaktný gól. Strelu Suju ešte zastavilo brvno, no puk v bránkovisku spadol priamo pod nohy Daugavinša - 2:1. Nitrania však dokázali reagovať a v 56. minúte ich znovu poslal do dvojgólového vedenia Jackson.

Americký útočník mohol o pár sekúnd skompletizovať hetrik, no bekhendom mieril iba do hrude Škorvánka. Druhý tím základnej časti nezložil zbrane a už o 62 sekúnd opäť znížil Newton. Hostia dokázali využiť momentum a po ofenzívnom nápore sa tešili 49 sekúnd pred záverečnou sirénou z vyrovnávajúceho gólu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Duel poslal do predĺženie strelou od modrej čiary Bindulis. V extračase sa napokon tešili v 68. minúte domáci, keď sa presadil Čederle a rozpútal eufóriu na štadióne pod Zoborom. Nitrania s určitosťou začnú finálovú sériu na ľade súpera. Boje o majstrovský titul sa začnú 19., resp. 20. apríla.