Nitrania vyradili Poprad. Zapísali sa do histórie extraligy, v semifinále vyzvú Michalovce

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nitrania vyradili Poprad. Zapísali sa do histórie extraligy, v semifinále vyzvú Michalovce
Hokejisti Nitry rozhodli o postupe do semifinále dvomi gólmi.
Hokejisti Nitry rozhodli o postupe do semifinále dvomi gólmi.TASR
Hokejisti HK Nitra postúpili do semifinále play-off Tipos Extraligy. Corgoni zdolali v šiestom stretnutí HK Poprad 2:0 a v sérii prekvapivo triumfovali 4:2 na zápasy. Nitrania sa stali prvým tímom v histórii najvyššej slovenskej súťaže, ktorý vo štvrťfinále vyradil víťaza základnej časti. V boji o finále sa stretnú s Michalovcami.

Nitra - Poprad 2:0

Nitrania začali aktívne s cieľom streliť prvý gól, no kamzíci úvodný nápor zvládli. V prostrednej časti boli viackrát blízko k otváraciemu presnému zásahu hostia, ale Nitru podržal spoľahlivo chytajúci Libor Kašík. Zlomový moment zápasu a aj celej série prišiel v závere druhého dejstva, keď 56 sekúnd pred jeho koncom využil presilovú hru hrdina série Miloš Bubela.

Séria medzi Nitrou a Popradom.
Séria medzi Nitrou a Popradom.Flashscore

Popradčania mali nôž na krku a v zostávajúcej dvadsaťminútovke museli všetko vrhnúť do ofenzívy. To otvorilo priestor na prípadné brejky a jeden z nich využil v 52. minúte Dávid Okoličány, ktorý zabezpečil Nitre dvojgólové vedenie. Zaskočený Poprad už v búrlivej atmosfére nedokázal zmobilizovať sily a s vyraďovacou fázou sa rozlúčil už vo štvrťfinále.

/konečný stav série: 4:2, Nitra postúpila do semifinále/