Nové Zámky si vypýtali odstupné a Zvolen to akceptoval, prezradil Kantor o nečakanej zmene

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nové Zámky si vypýtali odstupné a Zvolen to akceptoval, prezradil Kantor o nečakanej zmene
Kantor nečakane mení dres a odchádza do Zvolena.
Kantor nečakane mení dres a odchádza do Zvolena.Štefan Macsadi
Český brankár Pavel Kantor (32) nečakane odchádza z Nových Zámkov, kde mal ešte platnú zmluvu, a posilnil HKM Zvolen. Skúsený gólman v exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy prezradil viac o svojom prestupe do nového pôsobiska, v ktorom chce zabojovať o majstrovský titul.

Pavel, ako sa zrodil váš prestup do Zvolena?

"Po sezóne som mal echo, že majú o mňa záujem dva alebo tri kluby Tipos Extraligy, ktoré kontaktovali vedenie Nových Zámkov, konkrétne pána Suchardu. On o tom nechcel vôbec počuť, pretože som mal zmluvu platnú aj na ďalšiu sezónu 2024/25. Potom si povedal, aké odstupné by za mňa klub chcel. Nebolo najnižšie. Zvolen sa rozhodol zaplatiť ho. Následne bolo na mne, agentovi a vedení Zvolena, aby sme sa dohodli na zmluve, čo sa po nejakej dobe podarilo."

Rokovania trvali asi dlhší čas, je to tak?

"Celé sa to ťahalo zhruba mesiac. Rokovania neboli jednoduché, vzhľadom na moju platnú zmluvu v Nových Zámkoch. Klub o tom najskôr nechcel ani počuť, ale keď sa situácia vyvíjala a zistil, že je možnosť vyššieho odstupného, tak to vyplnulo až do situácie, že som sa na dva roky stal hráčom Zvolena."

Kantor odchytal za Nové Zámky až 98 zo 100 zápasov počas posledných dvoch základných častí.
Kantor odchytal za Nové Zámky až 98 zo 100 zápasov počas posledných dvoch základných častí.Štefan Macsadi

Prekvapil vás záujem Zvolena, keďže ste mali platnú zmluvu?

"Vôbec som neriešil veci ako odchod z Nových Zámkov. Bol som pripravený dokončiť zmluvu. Po sezóne som si nechal veci v byte a takisto výstroj na štadióne, ale ako sa to začalo riešiť intenzívnejšie, tak som tušil, že by to mohlo dopadnúť odchodom do Zvolena. Rokovania síce neboli jednoduché, nešlo o záležitosť niekoľkých dní, ale som rád, že to takto dopadlo, pretože Zvolen je klub s najvyššími ambíciami. Za posledných šesť rokov získal päť medailí a každý hráč chce hrať v čo najlepšom tíme."

Snažili sa vás Nové Zámky prehovoriť, aby ste ostali?

"Tam to bolo hlavne na pánovi majiteľovi Suchardovi, ktorý si zažiadal o určitú sumu, Zvolen ju akceptoval a on súhlasil. Keď to poviem úplne blbo, tak rozhodnutie ani nebolo na mne. Ja som čakal na dohodu klubov. Mal som v zmluve no-trade klauzulu, teda klauzulu o nevymeniteľnosti, takže ak by som si postavil hlavu, že chcem zostať, tak by som nešiel do Zvolena. Mal som aj niekoľko telefonátov s pánom Suchardom. Povedali sme si niektoré veci, načrtol mi, ako by to malo vyzerať. Nakoniec som usúdil, že to pre mňa bude najlepšie."

Zvolen v posledných rokoch nenašiel tú správnu brankársku jednotku. Budete teda podľa vás pod tlakom?

"Možno to niekto takto vníma, ale ja nie. Mám dosť skúseností, aby som to zvládol. Odchytal som okrem iného aj dvesto zápasov v českej extralige, kde je podobný tlak. Hral som o záchranu, bol som v play-off a takisto v tíme, ktorý vyhral titul (Třinec v roku 2019, pozn. red.). Poznám teda všetky situácie, nabral som skúsenosti. Vždy príde obdobie, keď sa mužstvu darí menej, ale ja verím, že keď Zvolen o mňa stál, tak mi dá dostatočnú dôveru. Tlak si teda nepripúšťam, ale vždy je, ľudovo povedané, dobré byť na špičkách, aby vás to nevyfackalo."

Ako hodnotíte dve sezóny v Nových Zámkoch?

"Budem na ne spomínať v dobrom, nemôžem povedať nič zlé. Nové Zámky sú skromnejší klub, nemajú také možnosti ako Slovan, Zvolen alebo Košice, ale ja som si tie dva roky užil. Prvá sezóna bola veľmi dobrá. Celý čas sme sa pohybovali okolo tretieho až piateho miesta. Nakoniec sa to zvrtlo a museli sme bojovať o prvú šestku, čo sa podarilo. Vo štvrťfinále sme ale narazili na Zvolen, na ktorý sme nevedeli hrať a prehrali sme. Druhá sezóna bola horšia. Podaril sa nám iba kratší úsek, potom to išlo strmo nadol. Chvíľami sme bojovali o záchranu, ale nakoniec sa nám podarilo udržať extraligu. Na Nové Zámky budem spomínať veľmi rád, no nastal čas posunúť sa ďalej."

Za dve sezóny ste v základnej časti odchytali až 98 zo 100 zápasov...

"Som rád, keď veľa chytám. V prvej sezóne to ale naozaj bolo prehnané. Tréner Majoross mi stále hovoril, že dostanem voľno, nakoniec mi ho nedal ani raz (úsmev). Výkony však boli dobré, takže asi nebol dôvod. V druhej sezóne som nechytal dvakrát. Najskôr dostal šancu mladý Ovečka a potom som bol na striedačke, keď sme už o nič nehrali. Sám som povedal trénerom, že nechcem ísť do brány, to už bola iba exhibícia, takže som nechytal za dva roky len dva zápasy, čo je slušné. Predpokladám, že podobnú vyťaženosť budem mať aj vo Zvolene. Už som hovoril s trénerom Štrbom, má podobný plán, no nechce až takýto extrém. Berú ma ako jednotku a verím, že moje výkony budú dobré."

Ciele so Zvolenom budú iba tie najvyššie?

"Stopercentne. Do Zvolena idem s tým, že chceme hrať až do posledného zápasu v sezóne. Každý hokejista, ktorý je v aspoň trochu ambicióznejšom klube, musí mať podobné ciele. Nikto nepovie, že chce hrať o štvrté alebo piate miesto. Zvolen je podľa mňa jedným z TOP troch klubov v lige, takže musí mať najvyššie ambície. Bolo by zbabelé schovávať sa. Na druhej strane, určite to bude veľmi ťažká sezóna. Aj teraz vidíte, že do finále sa dostala Nitra a Spišská Nová Ves. Silnejší bude aj Slovan, dlhodobo kvalitné sú Košice. Ešte silnejší tím stavajú Michalovce, takže minimálne šesť mužstiev pôjde na titul. Rozhodne to bude veľmi ťažké. Teraz je ešte veľmi skoro hovoriť o tom, čo bude na konci ďalšej sezóny. Musíme ísť krok po kroku, budovať charakter tímu, pretože to často rozhoduje. Ja sa budem snažiť prispieť aby všetko klapalo tak, ako má."