Poľavenie vyšlo Nitru draho. Ukázali sme charakter, tvrdí michalovský hrdina Kabáč

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Poľavenie vyšlo Nitru draho. Ukázali sme charakter, tvrdí michalovský hrdina Kabáč
Michalovce zvýšili svoju nádej na obrat.
Michalovce zvýšili svoju nádej na obrat.TASR
Hokejisti Michaloviec zvládli tretí súboj semifinále play-off Tipos Extraligy a na ľade Nitry zdramatizovali priebeh série. Nitrania viedli do 45. minúty 4:2, no poľavenie ich stálo víťazstvo, ktoré mohlo definitívne zlomiť odpor druhého tímu základnej časti. Zemplínčania využili stratu koncentrácie súpera a piatimi gólmi v priebehu necelých 15 minút si zdvihli sebavedomie do ďalšieho priebehu.

Nitrania predviedli výborný vstup do prvej aj tretej časti hry. Na začiatku zápasu odskočili zásluhou Hrnku a Lacku na rozdiel dvoch gólov, no hostia dokázali manko zmazať. Mužstvo spod Zobora využilo v 42. minúte presilovú hru o dvoch hráčov, keď sa presadil druhýkrát v stretnutí Hrnka. Na 4:2 o 36 sekúnd zvýšil Jackson a zdalo sa, že domáci sa priblížia k postupu do finále. Od tohto momentu však prišlo poľavenie, ktoré tím trénera Stavjaňu vyšlo draho. 

"Dvakrát sme viedli o dva góly a prehrali sme si to sami. Individuálne chyby a nekoncentrovanosť nás stáli zápas. Mali sme to výborne rozohrané, no pokašľali sme to. Myslím si, že sme boli až príliš uvoľnení, vypli sme sa, žiaľ, to sa v play-off nevypláca," zhodnotil po stretnutí nitriansky útočník Buček.

Nitra - Michalovce 4:7 

Dvadsaťpäťročný ofenzívny hokejista následne doplnil svoj pohľad na prehru: "Pozrieme si to na videu. Verím, že sa z toho do štvrtého zápasu poučíme. Nemyslím si, že Michalovce niečo zmenili, držali stredné pásmo. Šancí sme mali dosť, oproti prvým dvom duelom im zachytal brankár. Bolo to iba o nás, prehrali sme si to my."

Zdrvujúci záver hostí priniesol päť presných zásahov v priebehu 14 a pol minúty. Obrat naštartoval Kabáč, ku ktorému sa pridal Solenský. Domáca striedačka zareagovala výmenou na brankárskom poste a Aittokallia nahradil Kašík. Ani to však nezastavilo rozbehnutého oponenta, ktorý využil momentum a školácku chybu obrancu Cottona potrestal Valach - 4:5. 

Gólový priebeh duelu v Nitre.
Gólový priebeh duelu v Nitre.Flashscore

Zaskočení Nitrania v závere ešte vrhli všetko do útoku, no počas hry bez gólmana sa v útočnom pásme neusadili a prvé víťazstvo Michaloviec potvrdil do prázdnej bránky Kabáč, ktorý skompletizoval hetrik. "Myslím si, že rozhodla tímová hra. Každý dal nejaký kus práce, aby zápas sa skončil tak, ako sa skončil. Síce sme prehrávali o dva góly, ale ukázali sme charakter, nezlomili sa a vyhrali," vravel.

Autor troch michalovských gólov vzápätí dodal: "Oproti prvým dvom duelom sme boli kompaktnejší, nedávali sme súperovi taký veľký priestor medzi obrancami. Boli sme aj efektívnejší, práve to zdobilo u nás Nitru."

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Pre Kabáča to bol prvý hetrik v najvyššej slovenskej súťaži. "Niekedy to padne aj na mňa. V prvom rade však musím vyzdvihnúť všetkých spoluhráčov a poďakovať im. Po mojom hlúpom faule, keď sme inkasovali tretí gól, sme sa nakopli a každý tomu veril," vysvetlil.