Michalovce vyhrali v Nitre jedenásťgólovú prestrelku a znížili stav série, hetrik Kabáča

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Michalovce vyhrali v Nitre jedenásťgólovú prestrelku a znížili stav série, hetrik Kabáča
Michalovce vyhrali prvýkrát v semifinálovej sérii.
Michalovce vyhrali prvýkrát v semifinálovej sérii.TASR
Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v treťom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy na ľade HK Nitra 7:4. Michalovčania znížili stav série hranej na štyri víťazné zápasy na 1:2.

Nitra - Michalovce 4:7

/stav série 2:1/

Druhý tím základnej časti nastrieľal v tretej tretine päť gólov a hetrikom sa v stretnutí blysol útočník hostí Michal Kabáč. Štvrtý duel je na programe v pondelok v Nitre. Michalovčania doplatili v úvode na nedisciplinovanosť, keď jedno z troch vylúčení potrestal Tomáš Hrnka

Nitrania odskočili v 13. minúte na rozdiel dvoch gólov zásluhou Jakuba Lacku, ktorý sa presadil v oslabení. Tento stav však trval iba 47 sekúnd a pokračujúcu presilovú hru využil hosťujúci Wilkins. V prostrednej časti padol jediný gól, strelil ho v 22. minúte Kabáč.

Nitre vyšiel vstup do tretej časti a po dvoch využitých početných výhodách viedla opäť o dva góly. Zdalo sa, že presné zásahy Hrnku a Jacksona definitívne zlomia odpor hostí, tí však nezložili zbrane. V priebehu 79 sekúnd sa o vyrovnanie postarali Kabáč so Solenským.

Domáca striedačka zareagovala výmenou na brankárskom poste a Aittokallia nahradil Kašík. Ani to však nezastavilo rozbehnutých hostí, ktorí využili momentum a školácku chybu Cottona potrestal Valach. 

Zaskočení Nitrania v závere ešte vrhli všetko do útoku, no počas hry bez brankára sa v pásme neusadili a prvé víťazstvo Michaloviec potvrdil do prázdnej bránky Kabáč, ktorý skompletizoval hetrik. Kašíka prekonal ešte aj Buc.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore