Poprad prekvapivo nestačil na Liptákov, Humenné po ďalšej prehre definitívne vypadáva

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Poprad prekvapivo nestačil na Liptákov, Humenné po ďalšej prehre definitívne vypadáva

Banská Bystrica doma zdolala Michalovce.
Banská Bystrica doma zdolala Michalovce.TASR
Hokejisti Humenného prehrali v piatkovom zápase 46. kola slovenskej hokejovej Tipos Extraligy s Novými Zámkami, čo znamená, že definitívne vypadávajú z najvyššej súťaže.

Banská Bystrica - Michalovce 4:2

Hokejisti Banskej Bystrice vyhrali nad HK Dukla Ingema Michalovce a naplno bodovali po troch predchádzajúcich prehrách. Michalovce ukončili sedemzápasovú víťaznú šnúru, no udržali si druhé miesto v tabuľke. Pre kapitána Bystričanov Ivana Ďatelinku to bol 501. zápas za tím spod Urpína a od klubu dostal pamätný červený dres s číslom 500.

Domáci zvládli prvú tretinu lepšie a vyhrali ju o dva góly. V strednom dejstve M. Wilkins svojím druhým zásahom zvýšil už na 3:0, no hostia do prestávky znížili v dvoch početných výhodách, najprv delovkou Modráka od modrej a potom J. Wilkinsom spoza bránky. V tretej tretine nevyužili Michalovčania viacero šancí a ani presilovku štyroch proti trom, takže v závere pridal poistku pre domácich pri hre bez bránka Turnbull.

Trenčín - Zvolen 3:2

Päť minút pred koncom Zvolen ešte prehrával 1:2, no dvoma zlepenými gólmi v päťminútovej presilovke v priebehu 47 sekúnd otočil skóre. Víťazný presný zásah dal v 57. minúte Šimon Petráš. Zvolenčania viedli od 46. minúty 2:1, keď sa v presilovej hre presadil Cole Hults. Kľúčovým momentom sa stalo vylúčenie Dávida Mudráka, ktorý v 54. minúte dostal trest päť minút a do konca stretnutia za napadnutie Mateja Giľáka, po ktorom mal útočník Trenčína krvavé zranenie. V početnej výhode domáci dvakrát skórovali a zabodovali naplno po troch dueloch. Do tabuľky tak získali dôležité body pre boj o účasť vo vyraďovacej časti.

Humenné - Nové Zámky 1:3

Hokejisti HC 19 Humenné po jednej sezóne opustia extraligu. Nováčik súťaže prehral v piatkovom domácom zápase s predposledným tímom tabuľky HC Mikron Nové Zámky a štyri kolá pred koncom stráca z poslednej priečky na svojho súpera 12 bodov. Vzhľadom na nepriaznivú bilanciu vzájomných zápasov sa už Humenné medzi elitou nemôže zachrániť.

Do stretnutia vstúpili lepšie hostia a po prvej perióde viedli na Zemplíne už o dva góly. Gólové mlčanie Humenného ukončil až na začiatku druhej tretiny kapitán Handlovský, keď sa ujal jeho výstavný príklep z pravého kruhu. Do záveru zápasu sa už ale Štrbovi zverenci nepresadili, naopak hostia skóre kozmeticky upravili gólom do prázdnej brány zásluhou Ružeka.

Poprad - Liptovský Mikuláš 1:2

Kamzíci nepredĺžili víťaznú sériu na dvanásť duelov, no napriek tomu zostali na čele tabuľky. Pred Michalovcami, ktoré zaváhali na ľade Banskej Bystrice (2:4), majú stále šesťbodový náskok. Liptáci triumfovali druhýkrát v rade. V polovici prvej tretiny sa dostali do vedenia hostia, keď sa tešil z presného zásahu Egle. V úvode druhej časti Nespala prekvapil brankára Vaya a Liptáci mali k dobru dvojgólový náskok.

Popradčania sa dlho nevedeli presadiť cez obranu súpera a spoľahlivého brankára Krasikova. V 35. minúte však Betker našiel pred bránkou voľného Jendeka, ktorý znížil na 1:2. Domáci v závere odvolali brankára, no nedokázali vyrovnať.

Slovan Bratislava - Košice 4:5 pp

Hokejisti HC Košice zvíťazili v piatkovom derby na ľade HC Slovan Bratislava 5:4 po predĺžení a upevnili si štvrté miesto v tabuľke. O ich triumfe rozhodol v 61. minúte Tomáš Mikúš. "Oceliari" zdolali "belasých" aj vo štvrtom zápase sezóny. Zápas mal od úvodu rýchly spád, čomu pomohol gól domácich už po 42 sekundách z hokejky Kubku.

V 11. minúte vyrovnal Pollock a potom sa začalo na ľade poriadne iskriť. Slovan poslal v presilovke do vedenia Mahbod, vzápätí pridal tretí gól Lukošík a Janusa v košickej bránke vystriedal Riečický. Do prestávky ešte znížil Šedivý a domáci v úvode druhej časti neubránili oslabenie, ktoré využil Deyl. Fauly pribúdali, no ani jednému tímu sa v presilovkách nedarilo.

Slovan síce dostal puk do siete, no rovnako ako v prvej tretine na druhej strane, gól neplatil pre vysokú hokejku. "Belasí" mohli rozhodnúť v úvode tretej časti, keď Ferenc pri mantineli nešetrne zložil súpera, ale päťminútovú presilovku nevyužili a následne ani nájazd 3 na 1.

Košičania tiež nie výhodu 5 na 3, no pár sekúnd po nej ich poslal prvýkrát do vedenia Breton. To vydržalo len štyri minúty, keď Riečický kapituloval po teči Takáča. Pollock v závere neuspel z trestného strieľania a tak rozhodlo predĺženie, v ktorom vyšlo Košičanom prečíslenie.

Nitra - Spišská Nová Ves 1:3

Spišiaci zaznamenali tretí triumf za sebou a upevnili si 3. miesto v tabuľke. "Corgoni" zostali na 5. priečke a čaká ich tuhý boj o elitnú šestku. Mimoriadne vyrovnaný duel otvoril gólom v siedmej minúte domáci Lacka. V polovici stretnutia dokázal vyrovnať hosťujúci kapitán Rapáč a z priebehu bolo zrejmé, že rozhodnúť môže jeden presný zásah. Napokon ho v 54. minúte dali rysy, keď sa presadil Nellis. Nitrania v závere nedokázali zatlačiť hostí ani v hre bez brankára a víťazstvo hostí poistil 77 sekúnd pred záverečnou sirénou Bakoš.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore