Poprad prvýkrát vyhral základnú časť. Slovan poskočil do šestky, Košice uspeli v Nitre

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Poprad prvýkrát vyhral základnú časť. Slovan poskočil do šestky, Košice uspeli v Nitre

Medzi Zvolenom a Popradom sa hral nesmierne dôležitý zápas.
Medzi Zvolenom a Popradom sa hral nesmierne dôležitý zápas.TASR
Hokejisti Popradu sa stali víťazmi základnej časti Tipos extraligy 2023/2024. V predposlednom 49. kole triumfovali na ľade Zvolena 4:3 po predĺžení a zaistili si konečné prvé miesto v tabuľke. Pred Michalovcami, ktoré zvíťazili nad Liptovským Mikulášom (6:1), majú nedostihnuteľný štvorbodový náskok.

Zvolen - Poprad 3:4 pp

Kamzíci si zabezpečili prvýkrát v histórii prvenstvo v dlhodobej časti v najvyššej slovenskej súťaži a získali Pohár Dušana Pašeka. Ich dovtedajším najlepším umiestnením bola druhá priečka v ročníku 2010/2011. V play off potom postúpili do finále, ale v boji o titul nestačili na Košice a prehrali 1:4 na zápasy.

Popradčania sa dostali na čelo tabuľky 2. februára po domácom víťazstve (4:1) nad Duklou Trenčín a odvtedy už pred seba nepustili žiadneho súpera. Hráči tímu spod Tatier pritom v polovici novembra figurovali až na jedenástej pozícii.

Vedenie klubu potom pristúpilo k zmene trénera a Tottera vystriedal na striedačke Todd Bjorkstrand. Práve americký kouč má výrazný podiel na tomto úspechu, keďže pod jeho vedením odohralo mužstvo 32 duelov s bilanciou 24 víťazstiev a osem prehier, celkovo získalo 70 bodov.

Dukla Trenčín - Humenné 9:2

Veľký podiel na vysokej výhre Trenčína majú domáci útočníci. Matej Giľák zaznamenal hetrik a jeho spoluhráč Scott Conway si pripísal rovnako tri góly a pridal aj asistenciu. Trenčania zostali na 9. mieste, Humenné už s určitosťou opustí najvyššiu súťaž a obsadí 12. priečku po základnej časti.

Hostia otvorili už v 5. minúte skóre duelu, keď sa z dorážky tešil Thomka. Dukla však potom v prvej tretine strelila štyri góly. Postupne sa presadili Ahl, Petrovický, Immo a Conway. V úvode druhej časti znížil Borov na 2:4, no to bolo zo strany Humenného všetko.

V polovici stretnutia pridal druhý presný zásah Conway a pred prestávkou dal gól aj Giľák. V treťom dejstve sa domáci tešili ešte trikrát, keď Conway a Giľák skompletizovali svoje hetriky.

Michalovce - Liptovský Mikuláš 6:1

Michalovce sú naďalej na priebežnom druhom mieste o skóre pred Spišskou Novou Vsou. Liptáci získali istotu účasti v predkole play-off, do ktorého vstúpia z 10. miesta. Michalovčania vykročili za presvedčivým víťazstvom už v úvode, keď si do 10. minúty vypracovali trojgólový náskok.

Liptáci sa k slovu dostali až v presilovke v 45. minúte, keď Réway znížil na 1:4. Duel spestrili aj pästné výmeny Valacha s Berrym a Newtona s Naušom. Domáci v závere ešte zvýšili svoj náskok a udržali si šancu na konečné 2. miesto po základnej časti.

Nitra - Košice 1:3

Oceliari s určitosťou nastúpia vo štvrťfinále play-off ako štvrtý tím základnej časti. Corgoni si naopak o účasť v prvej šestke zahrajú v záverečnom kole na ľade Banskej Bystrice, ktorá takisto potrebuje na zisk miestenky vo štvrťfinále zvíťaziť.

Zlomový moment zápasu prišiel v úvode prostrednej časti, keď sa Košičania presadili trikrát v priebehu necelých štyroch minút. Predchádzal tomu moment zo 17. minúty, keď domáci Okoličány nešetrným zákrokom fauloval hosťujúceho Chovana, ktorý po tvrdom ataku zamieril do nemocnice.

Košičanov poslal do vedenia Pollock a k nemu sa pridali Šedivý s Havrilom. Nitrania mali šance na návrat do zápasu, no pred brankárom Janusom neboli dostatočne dôrazní a kontaktný gól Stachu prišiel neskoro.

Nové Zámky - Slovan Bratislava 2:5

Hokejisti Slovana sa posunuli sa na šieste miesto, ktorá znamená miestenku vo štvrťfinále play-off. Belasí vyhrali tretí duel v sérii a na konte majú 74 bodov. Na piatu Nitru strácajú dva a pred siedmym Zvolenom a ôsmou Bystricou majú náskok jeden. 

O priamych postupujúcich sa rozhodne v záverečnom 50. kole základnej časti, ktoré je na programe v piatok 8. marca. Hokejisti Nových Zámkov už s istotou obsadia 11. miesto a po základnej časti sa pre nich sezóna skončí. Slovan mal dobrý vstup do zápasu, keď strelil v priebehu 8. až 13. minúty tri góly.

Sľubný náskok však neudržal, do prestávky znížil dvoma gólmi domáci Stupka. Zámky mohli vyrovnať v druhej tretine, ale nevyužili štyri presilovky a potom ani piatu v úvode tretieho dejstva. Vyše minútu pritom hrali aj vo výhode o dvoch hráčov.

Domácich v závere oslabil Hatala, ktorý dostal za napadnutie hlavy a krku 5+DKZ, a Slovan pridal ešte dva góly.

Spišská Nová Ves - Banská Bystrica 6:2

Spišiaci si výhrou udržali šancu na druhé miesto, priebežne sú o skóre tretí za Michalovcami. Banskobystričania sú naďalej v hre o priamy postup do štvrťfinále, v záverečnom zápase dlhodobej časti však musia zdolať Nitru a potrebujú aj ďalšie priaznivé výsledky.

Diváci videli v prvých dvoch tretinách iba jeden gól, o ktorý sa v 26. minúte postaral banskobystrický útočník Bíreš. Spišiaci však predviedli v tretej tretine gólový uragán, do 51. minúty strelili štyri góly a svoj náskok zvýšili počas hry hostí bez brankára.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore