Slovenská extraliga sa v piatok dostane do polovice. Kto dominuje rôznym štatistikám?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovenská extraliga sa v piatok dostane do polovice. Kto dominuje rôznym štatistikám?

Archambault je momentálne najproduktívnejším hráčom extraligy.
Archambault je momentálne najproduktívnejším hráčom extraligy.TASR
Hokejová Tipos Extraliga sa v piatok dostane do polovice základnej časti, keď všetky tímy odohrajú svoje 25. zápasy z celkových 50 v rámci dlhodobej súťaže. Flashscore Správy sa pozreli na viacero štatistických ukazovateľov doterajšieho priebehu.

Ktoré celky sú vo forme a ktoré nie?

Aktuálne sa na čele tabuľky nachádza Spišská Nová Ves, ktorá získala o dva body viac ako Košice. Tretie Michalovce disponujú najlepšou formou, vyhrali posledných sedem stretnutí. Päťkrát po sebe uspel piaty Poprad.

Naopak, najhoršiu formu majú Nové Zámky, nakoľko prehrali ostatných päť duelov. Zvolen napriek kríze disponuje s 92 gólmi najlepšou ofenzívou, nasleduje Nitra (87) a Michalovce (85). Posledné Humenné inkasovalo už 99 presných zásahov. V tomto ohľade sú najlepšie Košice (55).

Buček bojuje o dve prvenstvá

Na čele produktivity je znova útočník Archambault, ktorý nazbieral 35 bodov (10+25). Cez tridsiatku sa dostal už len Buček (15+18). V TOP 10 sú aj Gates (9+20), Fejes (15+13), Gill (9+19), Pearson (17+10), Zuzin (14+12), Merežko (3+23), Vela (13+12) a Dmowski (11+14). Nepočítame už 29-bodového Millera, ktorý opustil Liptovský Mikuláš.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore

Michalovský forvard Chase Pearson je so 17 gólmi najlepším strelcom súťaže. Postaral už o dva hetriky a raz strelil dokonca štyri góly. Aktuálny ročník zažil doposiaľ 22 hetrikov. Dva majú na konte Avcin, Nellis a Ranford.

Pearson má ako jediný za sebou šesťbodový duel, päť bodov nazbierali v jednom prípade Ranford a Miller. Ten zaknihoval v jednom zápase päť asistencií.

Ukrajinec kráľom obrancov

Keď nerátame Millera, tak sa na čele produktivity obrancov nachádza Merežko zo Spišskej Novej Vsi. V štatistikách mu svieti 26 bodov. Sedemnásty ukrajinský hráč v histórii slovenskej najvyššej súťaže už prekonal svojich predchodcov, pretože doposiaľ mal najviac bodov Kuzminskij, ktorý počas ročníka 1998/98 odohral 22 súbojov za Zvolen (6+11) a v počte stretnutí dominuje Savitskij (41). Ten takisto nastupoval za Zvolen (1999/00).

Merežko vedie aj štatistiku +/- s 20 kladnými bodmi. Na opačnom póle sú Petráš a Pavlovs (obaja -15). Wardley a Brown, obaja medzičasom extraligu opustili, dokázali počas jediného vystúpenia zaknihovať až neskutočných 47 trestných minút. Brown je spoločne s Mlynarovičom s 90 trestnými minútami na čele tejto štatistiky.

Program piatkového 25. kola.
Program piatkového 25. kola.Flashscore

Najvyťaženejší sú legionári

Spomedzi korčuliarov strávil najviac času na ľade novozámocký obranca Lee (553:27), nasledujú ho Acoltse (539:04), Vela (536:29), Merežko (531:23) a Buček (527:27).

Najviac striel vyslal Buček, ktorý sa ako jediný zatiaľ dostal nad stovku (101), dotiahnuť na neho sa snažia Dmowski (94), Baláž (90), Avcin (85) a Zuzin (85). Až devätnásť bodov v presilovkách nazbieral Gates. Oslabeniam dominuje Prokeš (3).

Spomedzi hráčov, ktorí absolvovali aspoň 300 vhadzovaní, má najvyššiu úspešnosť Roy (61,15 %), ale Quince z Liptovského Mikuláša išiel na buly najčastejšie (446) a uspel až v 56,73 % prípadov.

Najlepší brankári? Predsa Slováci

Spomedzi brankárov sa najvyššou percentuálnou úspešnosťou zákrokov môže pochváliť Škorvánek (92,83 %), zatiaľ čo Melicherčík inkasuje spomedzi gólmanov s aspoň desiatimi duelmi priemerne najnižší počet gólov (2,17) a vyhral už dvanásť zápasov. Len osemkrát sa zrodilo čisté konto. Dva razy ho udržali LaCouvee a Krošelj, raz Janus, Škorvánek, Kantor i Valluš.