Spišská Nová Ves v siedmom zápase zdolala Košice a prvýkrát v histórii postúpila do finále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Spišská Nová Ves v siedmom zápase zdolala Košice a prvýkrát v histórii postúpila do finále
O víťazný gól sa postaral kapitán Rapáč.
O víťazný gól sa postaral kapitán Rapáč.TASR
Hokejisti Spišskej Novej Vsi vyhrali rozhodujúci siedmy zápas semifinálovej série play-off Tipos Extraligy proti Košiciam a prvýkrát v histórii postúpili do finále najvyššej súťaže. Ich súperom bude Nitra. Prvý duel je na programe 19. apríla na Spiši.

Spišská Nová Ves - Košice 2:1

/konečný stav série 4:3, postupuje Spišská Nová Ves/

Oba tímy spravili po šiestom zápase série niekoľko zmien v zostave. Do bránky domácich nastúpil od začiatku Filip Surák namiesto Marcela Melicherčíka, pre ktorého sa šiesty duel (prehra 1:4) skončil v 16. minúte po treťom inkasovanom góle.

V zostave Spišiakov nefiguroval švédsky obranca Victor Björkung, vrátil sa do nej Šimon Groch. Košičania nastúpili bez potrestaného obrancu Eduarda Šedivého, po dlhšom čase v ich zostave figurovali obranca Cooper Zech a útočník Mário Lunter.

Spišiaci zvíťazili vo všetkých šiestich doterajších domácich zápasoch play-off a ambície predĺžiť túto sériu začali napĺňať už v úvodnej tretine. V 9. minúte si ešte brankár hostí Riečický efektne poradil so strelou Burgessa, no po následnom buly a strele Žiaka inkasoval - 1:0.

Od 16. minúty bol náskok domácich už dvojgólový, keď akciu Nellisa počas signalizovaného trestu zblízka dokončil Rapáč - 2:0. Hostia reagovali výmenou brankárov a Riečického nahradil Janus.

Košičania začali druhú tretinu aktívne, sľubné šance Fejesa či Šimuna sa ešte gólom neskončili, no Mikúš v presilovke prestrelil Suráka - 1:2. V polovici druhej tretiny sa Spišiaci dostali k 88-sekundovej presilovke o dvoch hráčov a hoci sa usadili v pásme, nedokázali prekonať Janusa.

Hostia vyvinuli v tretej tretine viackrát tlak, v 52. minúte sa už radovali z vyrovnania, no Chovanov gól neplatil pre postavenie mimo hry. V snahe o vyrovnanie sa dve minúty pred treťou sirénou odhodlali k hre bez brankára, no ani v šestici nedokázali prekonať Suráka.

Program finále

Finálová séria odštartuje už v piatok 19. apríla. Hráči Spišskej Novej Vsi privítajú Nitru o 18:00, pričom v rovnakom čase by sa mali odohrať všetky finálové zápasy. Spišiaci budú mať výhodu domáceho prostredia v úvodných dvoch dueloch a aj v prípadnom piatom i siedmom zápase. Meno nového majstra, ktorý vystrieda Košice, bude známe najneskôr v utorok 30. apríla.

1. zápas: 19.4. o 18:00 Spišská Nová Ves - Nitra

2. zápas: 20.4. o 18:00 Spišská Nová Ves - Nitra

3. zápas: 23.4. o 18:00 Nitra - Spišská Nová Ves

4. zápas: 24.4. o 18:00 Nitra - Spišská Nová Ves

prípadný 5. zápas: 26.4. o 18:00 Spišská Nová Ves - Nitra

prípadný 6. zápas: 28.4. o 18:00 Nitra - Spišská Nová Ves

prípadný 7. zápas: 30.4. o 18:00 Spišská Nová Ves - Nitra