Spišská túži po prvom finále, spolieha sa na fanúšikov. Majdan očakáva dlhú a náročnú sériu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Spišská túži po prvom finále, spolieha sa na fanúšikov. Majdan očakáva dlhú a náročnú sériu
Spišská Nová Ves chce postúpiť do prvého finále v histórii klubu.
Spišská Nová Ves chce postúpiť do prvého finále v histórii klubu.TASR
Hokejisti Spišskej Novej Vsi rešpektujú silu ich semifinálového súpera, no pred sériou s Košicami netaja túžbu postúpiť do svojho prvého finále. Výsledkami v základnej časti ukázali oprávnenosť vysokých ambícií a v boji o historické finále sa budú spoliehať aj na pomoc vlastných fanúšikov, pred ktorými v piatok odštartujú sériu.

Útočník Juraj Majdan pred štartom bojov o postup do finále uviedol: "Košice hrajú veľmi dobre v strednom pásmom a majú výborne zabezpečenú obranu. Z toho vyrážajú do protiútokov a sú silní s pukom. Očakávam náročnú a dlhú sériu." 

Tímy odohrali v základnej časti šesť vzájomných zápasov, päť z nich sa skončilo najtesnejším rozdielom a trikrát sa o víťazovi muselo rozhodnúť až po riadnom hracom čase. "Svedčí to o tom, že oba tímy sú vyrovnané. Aj preto si myslím, že to bude vyrovnaná séria, v ktorej rozhodnú maličkosti a aj to, kto dá do toho viac srdca a ukáže väčšiu túžbu zvíťaziť," konštatoval Majdan.

Pre skúseného útočníka pôjde v prebiehajúcom play-off už o druhú sériu, v ktorej nastúpi proti klubu, v ktorom v minulosti pôsobil. V drese štvrťfinálového súpera z Banskej Bystrice zažil individuálne najúspešnejší ročník 2015/16 (65 bodov), v košických farbách pôsobil v predčasne ukončenej sezóne 2019/20.

"Nevnímam to nejako špeciálne. Síce som tam hral, no zápasy proti Košiciam beriem ako každý iný. Je to špičkový tím ligy a chceme sa proti nemu ukázať v čo najlepšom svetle. Verím, že cez nich postúpime."

Spišiaci si pred semifinále, v ktorom budú hrať na domácom ľade nielen v prvých dvoch zápasoch, ale aj v prípadnom piatom i siedmom, uvedomujú silu súpera. V základnej časti však na neho dokázali nájsť recept, keď zvíťazili v štyroch zo šiestich duelov.

"Ich prednosťami sú vyrovnaná brankárska dvojica, výborná defenzíva aj útok. Takisto majú aj skúseného trénera a celkovo skúsený tím. Silu majú na každom poste. Z môjho pohľadu je to veľmi silný súper," poznamenal Majdan.

Hráči Spišskej Novej Vsi a Košíc sa v sérii play-off počas histórie slovenskej hokejovej extraligy ešte nestretli. Ich semifinálová séria nemá jednoznačného favorita, hoci vzájomné zápasy v základnej časti vyzneli lepšie pre Spišiakov, ktorí si v nich pripísali štyri víťazstvá.

Pre Spišiakov hovorí aj lepšie postavenie po základnej časti a výhodou môže byť aj domáce prostredie v úvodných dvoch zápasoch a aj v prípadnom piatom či siedmom stretnutí. Oba tímy sa dostali medzi najlepšiu štvoricu aj vlani, Spišiaci po prehre so Zvolenom (3:4 na zápasy) získali historické bronzové medaily.

Oceliari po postupe cez Michalovce (4:3) zavŕšili cestu za titulom finálovým triumfom. V prebiehajúcej play-off sa oba tímy prezentovali rýchlymi postupmi do semifinále. Spišiaci vyradili v štyroch zápasoch Banskú Bystricu a rovnaký počet stačil aj Košičanom v sérii so Slovanom Bratislava.

Oceliari sa prezentovali lepšou obranou, ktorá inkasovala o 21 gólov menej než ich semifinálový súper (117:138), no zároveň strelili o 16 menej než Spišiaci (147:163). Košičania si chcú zaistiť 15. finálovú účasť, z predošlých vybojovali 9 majstrovských titulov.

Vzájomné zápasy z pohľadu Spišskej:

3:2, 1:5 (v), 4:3 (sn), 3:2 (v), 1:2 sn, 2:1 (sn)

Kompletný program semifinálovej série:

1. zápas, piatok 5. apríl: Spišská Nová Ves - Košice (18:00)

2. zápas, sobota 6. apríl: Spišská Nová Ves - Košice (18:00)

3. zápas, utorok 9. apríl: Košice - Spišská Nová Ves (18:30)

4. zápas, streda 10. apríl: Košice - Spišská Nová Ves (18:00)

prípadný 5. zápas, piatok 12. apríl: Spišská Nová Ves - Košice (19:00)

prípadný 6. zápas, nedeľa 14. apríl: Košice - Spišská Nová Ves (18:00)

prípadný 7. zápas, utorok 16. apríl: Spišská Nová Ves - Košice (18:30)