Udalosti Tipos Extraligy: Historický výsledok Popradu, dominancia východu a dva hetriky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Udalosti Tipos Extraligy: Historický výsledok Popradu, dominancia východu a dva hetriky
Na snímke gólová radosť hráčov Košíc.
Na snímke gólová radosť hráčov Košíc.TASR
Základná časť Tipos Extraligy v nedeľu napísala svoju predposlednú kapitolu. V 49. kole sa zrodili dôležité momenty, ktoré mapujeme v tradičných udalostiach.

Poprad prvýkrát vyhral základnú časť

Kamzíci si zabezpečili historicky premiérové prvenstvo v dlhodobej časti v najvyššej slovenskej súťaži a získali Pohár Dušana Pašeka. Ich dovtedajším najlepším umiestnením bola druhá priečka v ročníku 2010/11. V play-off potom postúpili do finále, ale v boji o titul nestačili na Košice a prehrali 1:4 na zápasy.

Popradčania sa dostali na čelo tabuľky 2. februára po domácom víťazstve (4:1) nad Duklou Trenčín a odvtedy už pred seba nepustili žiadneho súpera. Hráči tímu spod Tatier pritom v polovici novembra figurovali až na 11. pozícii. Vedenie klubu však potom pristúpilo k zmene trénera.

Tottera vystriedal na striedačke Todd Bjorkstrand. Práve americký kouč má výrazný podiel na tomto úspechu, keďže pod jeho vedením odohralo mužstvo 32 duelov s bilanciou 24 víťazstiev a 8 prehier, celkovo získalo 70 bodov.

Výsledky 49. kola.
Výsledky 49. kola.Flashscore

Dva hetriky v Trenčíne

Hráčov Trenčína zastihol záver základnej časti vo výbornej forme a proti Humennému si pripísali štvrté víťazstvo po sebe. Hetrikom sa na presvedčivom výsledku 9:2 podieľali Matej Giľák a Scott Conway. Anglický útočník nazbieral dokonca štyri body. Dukla tak stále môže poskočiť aj do prvej šestky, ale to už nie je veľmi pravdepodobné, nakoľko by potrebovala, aby prehrali Slovan, Zvolen aj Banská Bystrica..

Prvé štyri miesta získali východniari

Keďže Košice vyhrali v Nitre, tak je jasné, že nemôžu skončiť horšie ako na štvrtom mieste. Zároveň to znamená, že všetky štyri najvyššie pozície získajú tímy z východu republiky, čo sa v histórii najvyššej súťaže ešte nikdy nestalo. Poprad má istotu víťazstva v základnej časti.

O druhú priečku si to na diaľku rozdajú Spišská Nová Ves a Michalovce, oba celky doposiaľ získali zhodne 87 bodov. Oceliari na nich strácajú šesť. Inak bezchybnú štatistiku kazí východniarom Humenné, to je už dlhšie s istotou posledné a vypadne.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore

Hráč kola: Scott Conway

Útočník je vôbec prvým anglickým korčuliarom v najvyššej slovenskej súťaži, takže asi nikoho neprekvapí, že jeho hetrik je premiérovým v podaní hráča z tejto krajiny. Počas predošlého ročníka v EIHL nazbieral v 51 dueloch až 90 bodov. Teraz také skvostné čísla nemá, no drží si priemer takmer bodu na stretnutie. Spoločne s Immom ťahá ofenzívu Trenčína. V stretnutí s Humenným získal hneď štyri body, keďže pridal aj asistencie, čiže o hráčovi kola sme nemuseli dlho premýšľať.

Program posledného 50. kola základnej časti.
Program posledného 50. kola základnej časti.Flashscore