Premiérové prvenstvo Popradu v základnej časti. Začiatok niečoho špeciálneho, hovorí Dmowski

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Premiérové prvenstvo Popradu v základnej časti. Začiatok niečoho špeciálneho, hovorí Dmowski
Poprad vyhral základnú časť.
Poprad vyhral základnú časť.TASR
Hokejisti Popradu sa v predstihu tešia z prvého miesta po základnej časti Tipos Extraligy 2023/24. V predposlednom 49. kole vyhrali na ľade Zvolena 4:3 po predĺžení a zaistili si pohár Dušana Pašeka.

Trofej pripadne mužstvu, ktoré ovládne základnú časť najvyššej slovenskej súťaže. "Sme radi za prvenstvo, pracovali sme tvrdo celú sezónu a boli sme za to odmenení prvým miestom. Teší nás, že sme to vo Zvolene ukopali a nemusíme na to myslieť pred posledným zápasom základnej časti. Už sa iba pripravíme na play-off," povedal Tomáš Záborský.

Pustil sa aj do hodnotenia celej časti pred nadstavbou: "Pred sezónou sezónou sme mali nejaké ciele, vyhrali sme Tatranský pohár, teraz Pašekov za základnú časť, ale pokiaľ nevyhráte posledný duel v ročníku, tak si to nikto nepamätá. Bolo to ako na húsenkovej dráhe, mali sme výborný začiatok, potom sa to zadrhlo, prišla kríza, ale neskôr sme sa dostali na víťaznú vlnu a už sme to nepustili."

Zvolen - Poprad 3:4 pp

"Teraz na konci sme si to pokazili, lebo máme veľa hráčov chorých. Musíme hrať aj s chorobami. Využijeme nasledujúci voľný čas na to, aby sme sa doliečili a boli pripravení na play-off. Sústredíme sa hlavne na vyraďovačku, to je pre nás priorita," nechal sa počuť skúsený hokejista.

Popradčania si premiérovo v histórii zabezpečili prvenstvo v dlhodobej časti v najvyššej slovenskej súťaži. Ich dovtedajším najlepším umiestnením bola druhá priečka v ročníku 2010/11.

"Je to začiatok niečoho špeciálneho. Chceli sme tento triumf po základnej časti a postaviť to ako dobré východisko na play-off, ktoré je najdôležitejšie. Odviedli sme dobrú robotu, môžeme byť na seba hrdí, ale stále nekončíme. Pred nami sú ďalšie zápasy, ktoré chceme zvládnuť," prezradil americký útočník Ryan Dmowski, ktorý sa vo Zvolene postaral o víťazný gól v predĺžení.

Hokejisti Zvolena smútia. Po prehre s Popradom totiž nemajú priamy postup do play-off vo vlastných rukách. Momentálne sú na siedmej priečke so stratou bodu na šiestu pozíciu zaručujúcu spomínanú účasť v vyraďovacej časti.

"Dostali sme sa do vedenia, potom Poprad otočil zápas, vyhrával o gól, dotiahli sme to a vyrovnali, no škoda, že to išlo do predĺženia a nestrelili sme ešte víťazný zásah v riadnom hracom čase. Mali sme šance. V predĺžení sme inkasovali, berieme iba bod. Musíme sa teraz pozerať ďalej, už to nezmeníme. Sústredíme sa na piatkový zápas, v ktorom chceme brať tri body a uvidíme ako sa vyvinú ostatné duely," vravel Peter Zuzin.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore

Práve tento útočník strelil Podtatrancom dva góly, lenže ani tie nestačili na viac než zisk jedného bodu. "Som rád za dva zásahy, ale mal som šance aj na strelenie tretieho, ten by nás možno doviedol k trom bodom. Už sa netreba pozerať dozadu. Máme pred sebou jeden cieľ, a ten je bodovať naplno v Nových Zámkoch," tvrdí.

Zvolenčania v tejto sezóne nad kamzíkmi nevyhrali ani raz. "Asi nám nesadli súboje s nimi, neviem, čím to je. Poprad má kvalitné mužstvo, o dosť kvalitnejšie ako roky predtým. Nemali sme tento rok to šťastie nad nimi vyhrať," dodal Zuzin.