Udalosti Tipos Extraligy: Koniec skvelej série Spišskej, Stavjaňa vyrovnal Jančušku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Udalosti Tipos Extraligy: Koniec skvelej série Spišskej, Stavjaňa vyrovnal Jančušku
Stavjaňa potrebuje ešte jeden zápas, aby stanovil nový rekord.
Stavjaňa potrebuje ešte jeden zápas, aby stanovil nový rekord.TASR
Slovenská hokejová Tipos Extraliga pokračovala v piatok ďalším kolom, v ktorom zarezonovala hlavne prehra Spišskej Novej Vsi. Mužstvo prišlo o domácu neporaziteľnosť a nestanovilo nový rekord súťaže.

Spišská Nová Ves prvýkrát prehrala

Spišiaci ťahali víťaznú domácu sériu od začiatku základnej časti. Na ceste za ligovým rekordom ich zastavili až Nitrania, konkrétne kanonier Samuel Buček. "Rysy" tak zvíťazili v šestnástich po sebe idúcich dueloch, čím vyrovnali rekord Zvolena, ale neprepísali ho.

Výsledky piatkového kola.
Výsledky piatkového kola.Flashscore

Stavjaňa vyrovnal Jančušku

Dvojnásobnú radosť mohol mať tréner "corgoňov" Antonín Stavjaňa, ktorý odkoučoval 882. duel v najvyššej slovenskej súťaži, čím vyrovnal zápis rekordéra Milana Jančušku. Český kormidelník sa osamostatní na čele historickej tabuľky najúspešnejších trénerov extraligy v nedeľnom stretnutí na ľade Humenného. Nitrania si pripísali štvrtý triumf za sebou a so 122 strelenými gólmi sú najlepší ofenzívny tím, o gól pred Spišskou Novou Vsou.

Košice ukončili šnúru Slovana

Ťahák kola medzi Slovanom a Košicami vyšiel lepšie hosťujúcim "oceliarom". Obhajcovia majstrovského titulu zdolali "belasých" aj v treťom vzájomnom súboji sezóny, pričom piatkový duel sa skončil rovnakým výsledkom ako predošlé dva, a teda víťazstvom Košíc 4:1. Výrazný podiel na tom mal kanadský obranca Alex Breton, ktorý strelil dva góly a pridal aj jednu asistenciu. Presným zásahom a gólovou prihrávkou sa prezentoval pri svojom návrate do košického tímu člen minuloročného majstrovského kádra Marek Slovák. Tridsaťpäťročný útočník je v Košiciach na mesačnom hosťovaní z Nitry, v drese ktorej mu prvá polovica sezóny nevychádzala podľa predstáv.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore

Hráč kola: Ryan Dmowski

Americký útočník Popradu zaznamenal svoj druhý hetrik v sezóne a s 22 gólmi je už na čele tabuľky strelcov celej súťaže. Navyše sa nachádza na treťom mieste celkovej produktivity. Prvý trojgólový zápas zaknihoval 24. novembra proti Slovanu. Dmowski má navyše druhý najlepší priemer v počte získaných bodov na jedno stretnutie, keďže vynechal pre zranenie niekoľko úvodných duelov (1,41), dokopy ich nazbieral 41 (22+19).

Program nedeľného kola.
Program nedeľného kola.Flashscore