Udalosti Tipos Extraligy: Michalovce sú už tretie, Spišská opäť prvá a kríza Zvolena trvá

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Michalovce sú už tretie, Spišská opäť prvá a kríza Zvolena trvá

Michalovce majú momentálne najlepšiu formu v lige.
Michalovce majú momentálne najlepšiu formu v lige. TASR
Po nedeľnom 24. kole Tipos Extraligy sa naspäť na čelo tabuľky vrátila Spišská Nová Ves, ktorá preskočila Košice. Zvolen prehral ôsmy z posledných deviatich duelov a Michalovce pokračujú v skvelej forme. Aj o tom sú tradičné udalosti, ktoré prinášajú Flashscore Správy.

Bakoš vrátil Spišskú na prvé miesto

Skúsený útočník Martin Bakoš prišiel do materskej Spišskej Novej Vsi ako veľká posila, ale po pauze bez zápasového kolotoča potreboval čas, aby sa rozohral. Vo svojom piatom stretnutí zažiaril naplno, pred vlastnými fanúšikmi strelil hetrik a jeho tím porazil Liptovský Mikuláš 3:2.

Dlhoročný slovenský reprezentant si ukradol šou pre seba. Nielen, že "rysy" vďaka nemu vyhrali aj dvanásty domáci súboj tejto sezóny, ale vrátili sa na prvé miesto tabuľky, kde majú momentálne náskok dvoch bodov pred Košicami. Tie sa pre zmenu dostali do akejsi minikrízy, prehrali trikrát po sebe.

Výsledky nedeľného 24. kola.
Výsledky nedeľného 24. kola.Flashscore

Kríza Zvolena nekončí

Po šiestich prehrách sa zdalo, že úspešný výsledok z Nových Zámkov môže Zvolen znova nakopnúť, lenže to sa nedeje. Práve naopak, stredoslovenský tím totiž prehral posledné dva zápasy a celkovo neuspel už osemkrát z ostatných deviatich vystúpení. To je dôvod, prečo mužstvo kleslo na štvrté miesto.

V piatok nestačilo na Liptovský Mikuláš, teraz doma podľahlo Michalovciam. K tým sa ešte dostaneme. Zvolen síce za stavu 0:2 otočil výsledok po góloch Viedenského, Bondru a Kubku, lenže potom znova dva razy inkasoval. Takúto krízu ešte tím pod vedením trénera Oremusa nezažil a bude zaujímavé sledovať, ako sa s ňou vyrovná. Dobrou správou je, že teraz nasleduje voľno až do piatku, takže existuje priestor na prácu k zlepšeniu. Potom "bryndziari" cestujú na ľad Slovana.

Michalovce na víťaznej vlne

Dukla sa dostala na úpešnú vlnu, vyhrala už siedmy zápas po sebe a len jeden jej chýba k tomu, aby vyrovnala rekord tejto sezóny, ktorý s ôsmimi úspechmi držia Košice. Navyše všetkých sedem duelov sa skončilo v riadnom hracom čase, čiže zverenci trénera Kúdelku získali od 17. novembra plný počet 27 bodov.

Vďaka tomu sa v tabuľke z posledných priečok dostali až na aktuálne skvelé tretie miesto, v nedeľu počas priameho súboja vyhrali vo Zvolene a preskočili ho. Každopádne, bodové rozdiely, ako môžete vidieť aj v našej grafike, sú veľmi malé. Tretí a desiaty tím delí len osem bodov. Aj preto nemôžu Michalovce zaspať na vavrínoch.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Hráč kola: Brent Gates

Bakoš síce strelil 22. hetrik tejto sezóny a prakticky sám rozhodol o výhre Spišskej, ale v nedeľnom kole žiaril aj nitriansky útočník Gates. Američan sa blysol štyrmi asistenciami proti Novým Zámkom, zakaždým to bola primárna prihrávka danému strelcovi.

Vďaka tomu má už celkovo 29 bodov a v produktivite je na treťom mieste za Archambaultom a Bučekom. Gates zažil svoj najlepší zápas za Nitru, doposiaľ boli jeho maximom tri body proti Banskej Bystrici (1+2). V ostatných troch dueloch získal sedem bodov (0+7). "Corgoni" majú aj vďaka nemu druhú najlepšiu ofenzívu v Tipos Extralige (87 gólov).

Program piatkového 25. kola.
Program piatkového 25. kola.Flashscore