Udalosti Tipos Extraligy: Poprad na čele, košická nemohúcnosť a obrovský smoliar Sojka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Poprad na čele, košická nemohúcnosť a obrovský smoliar Sojka

Extraligovú formu má momentálne najlepšiu Poprad.
Extraligovú formu má momentálne najlepšiu Poprad.Profimedia
Po piatkovom 41. kole Tipos Extraligy nastala zmena na čele. Prehru Spišskej Novej Vsi využil Poprad a už kraľuje tabuľke. Aj o tom sú tradičné udalosti od Flashscore Správ.

Poprad je už na čele tabuľky

Hokejisti Popradu potvrdzujú naďalej výsledkovú formu a vďaka nej sa dostali po piatku na čelo tabuľky. "Kamzíci" zdolali Trenčín a natiahli víťaznú sériu už na sedem zápasov. Popradčania vystriedali na pozícii lídra najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Spišskú Novú Ves, ktorej patrilo prvé miesto od 3. decembra. Zverenci Vlastimila Wojnara sa však nedokázali vymaniť z hernej krízy, prehrali piatykrát v sérii, keď neuspeli na ľade Liptovského Mikuláša (2:3).

Kouč Bjorkstrand nahradil v novembri na striedačke Čecha Aleša Tottera. Popradčania boli pod taktovkou amerického kormidelníka v polovici novembra dokonca až na 11. pozícii, no odvtedy získali 55 bodov a momentálne majú najlepšiu formu v lige.

Výsledky piatkového kola.
Výsledky piatkového kola.Flashscore

Košická gólová nemohúcnosť

Prvýkrát od neúspechu vo štvrťfinále play-off 2018 sa hokejistom HC Košice stalo, že neskórovali v dvoch zápasoch po sebe. Stredajší výsledok 0:3 z Michaloviec neodčinili v domácom s Banskou Bystricou a prehrali 0:1. Košičania si v stredajšej dohrávke vylámali zuby na michalovskom brankárovi Stanislavovi Škorvánekovi a v piatok neprekonali ani Gaspera Krošelja.

Tréner Dan Ceman si nevedel vysvetliť slabšiu gólovú efektivitu svojich zverencov. Tí neskórovali už 130 minút, ich zatiaľ posledný presný zásah strelil Hunter Fejes v 51. minúte zápasu s Humenným (3:1). Na Krošelja vyslali 37 striel a nepomohlo im ani päť presiloviek.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore

Sojka prišiel, rozhodol a znova sa zranil

Útočník Dominik Sojka niekoľko týždňov absentoval pre zdravotné problémy v zostave Banskej Bystrice. Na stretnutie proti Košiciam sa veľmi tešil, keďže sa vrátil na ľad. Okamžite strelil gól, ktorým rozhodol o najtesnejšom výsledku 1:0, lenže potom sa znova zranil. Ako dlho bude opäť pauzovať sa ešte len dozvie. "Je tam obrovská frustrácia. Bol to môj prvý zápas po dlhšom zranení, ale som rád, že mi to aspoň skrášlili víťazstvom… Moje zranenie som nevidel z pohľadu tretej osoby, takže nemôžem to súdiť. Bol som v rohu pritlačený hráčom, no znovu sa mi stalo to, čo predtým. Uvidíme, čo povedia nasledujúce dni," nechal sa počuť po stretnutí.

Hráč kola: Liam Pecararo

Americký útočník síce neprežíva z osobného hľadiska až takú dobrú sezónu ako tú predošlú, ale stále má priemer takmer bodu na stretnutie a momentálne je druhým najproduktívnejším hráčom Slovana, z pohľadu celej ligy uzatvára prvú dvadsiatku. Pecararo však proti nováčikovi zažil svoj najlepší duel v ročníku 2023/24, pretože výhru 7:2 režíroval hetrikom. "Belasí" z ôsmej priečky strácajú na šiestu Banskú Bystricu len päť bodov, na siedmy Zvolen jeden jediný a v nedeľu hrajú na jeho ľade.

Program nedeľného 42. kola.
Program nedeľného 42. kola.Flashscore