Udalosti Tipos Extraligy: Spišská vyrovnala rekord extraligy, Nové Zámky sa ďalej trápia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Spišská vyrovnala rekord extraligy, Nové Zámky sa ďalej trápia

Spišská Nová Ves prežíva vydarené obdobie.
Spišská Nová Ves prežíva vydarené obdobie.TASR
Piatkové 33. kolo slovenskej hokejovej Tipos Extraligy prinieslo vyrovnanie historického rekordu najvyššej súťaže v podaní hráčov Spišskej Novej Vsi, ale aj predĺženie krízy Nových Zámkov. Najzaujímavejšie momenty tradične mapujeme v našich udalostiach.

Spišská Nová Ves vyrovnala rekord

Spišiaci potvrdili dlhodobú dominanciu na vlastnom ľade, na ktorom zvíťazili vo všetkých šestnástich doterajších zápasoch ročníka. Vyrovnali bilanciu Zvolena zo sezóny 2000/2001 a upevnili si tým pozíciu lídra tabuľky. K vytvoreniu nového extraligového rekordu im zostáva zvíťaziť už iba v nasledujúcom domácom stretnutí. V piatok hostia Nitru. 

"Rysy" majú na čele už desaťbodový náskok pred Popradom, čo je najvyššie číslo v prebiehajúcej sezóny. Zároveň disponujú aj najlepšou ofenzívou (116 gólov) či štvrtou najlepšou defenzívou (89). 

Výsledky 33. kola.
Výsledky 33. kola.Flashscore

Trápenie Nových Zámkov sa prehlbuje

Nové Zámky zostávajú na predposlednom mieste tabuľky, kde majú len o päť bodov viac ako posledné Humenné. Tím z južného Slovenska prehral piaty raz po sebe, pričom z ostatných 22 duelov vyhrali iba štyrikrát, z toho trikrát za plný počet bodov. Dokopy v tomto období získali slabých štrnásť bodov.

To je veľký zvrat oproti úvodu ročníka, keďže predtým počas úvodných jedenástich duelov nazbierali bodov až 23. Klub reagoval príchodom fínskeho trénera, ale Karri Kivi sa k tímu stále nepripojil. 

Zvolen vyhral derby so Žiarčanmi v zostave

Hokejisti Zvolena sa mohli po troch prehrách v rade tešiť z domácej výhry nad Banskou Bystricou. Derby rozhodli vo svoj prospech v prvých dvoch tretinách. Dali v nich päť gólov a inkasovali iba dvakrát. Vyšli im najmä vstupy do oboch častí hry.

Vďaka trom bodom sa dostali pred svojho rivala spod Urpína na piate miesto zásluhou lepšieho skóre. Pre zdravotné problémy si tréner Javorčík musel vypomôcť hráčmi zo Žiaru. Prišli Gabor, Jakúbek či Viktor Fekiač, ktorý strelil gól a na ďalší prihral: 

"Mne sa hralo v útoku s Martinom Jakúbekom a Jakubom Koleničom dobre. Hrávali sme takto pohromade vlani v Žiari. Tam sme sa zohrali a išlo nám to aj teraz. Preniesli sme to na ľad, môžeme byť iba radi," povedal po stretnutí.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore

Hráč kola: Todd Burgess

Americký útočník potiahol Spišskú Novú Ves k víťazstvu, pretože bol pri každom z troch gólov v stretnutí proti Humennému. Na prvý asistoval, víťazný sám strelil a druhý raz sa presadil pokusom v poslednej sekunde do prázdnej bránky. Burgess zaznamenal tretí trojbodový duel v sezóne, dva razy predtým sa mu to podarilo v súbojoch s Michalovcami (2+1 a 3+0).

Program nedeľného kola.
Program nedeľného kola.Flashscore