Udalosti Tipos Extraligy: Stavjaňa rekordérom, hetrik Sergijenka a košické zabudnutie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Stavjaňa rekordérom, hetrik Sergijenka a košické zabudnutie

Stavjaňa je novým rekordérom extraligy.
Stavjaňa je novým rekordérom extraligy.TASR
Aj nedeľné 36. kolo Tipos Extraligy prinieslo niekoľko zaujímavostí, z ktorých vynikol nový rekord nitrianskeho kormidelníka. Aj o tom sú tradičné udalosti z dielne Flashscore Správ.

Stavjaňa je rekordérom

Hráči Humenného zdolali na domácom ľade Nitru, ale tréner Antonín Stavjaňa 883. zápasom na lavičke hostí prekonal rekord Milana Jančušku v počte odkoučovaných stretnutí v slovenskej extralige. Český lodivod prišiel na Slovensko prvý raz v sezóne 2004/05, keď viedol práve "corgoňov".

Následne dva roky trénoval Trenčín, jednu sezónu strávil v Slovane aj v Košiciach, ale spätý je najmä s Nitrou, kam sa vrátil ešte trikrát. Momentálne je vo funkcii nepretržite od 17. novembra 2019. Práve Stavjaňa sa v roku 2015 podpísal pod historicky prvý a jediný titul klubu spod Zobora v najvyššej súťaži.

Výsledky nedeľného kola.
Výsledky nedeľného kola.Flashscore

Najgólovejší zápas sezóny

V stretnutí medzi Banskou Bystricou a Slovanom padlo až dvanásť gólov, hostia uspeli 7:5. Tento duel je spoločne s dvomi ďalšími najgólovejším v sezóne. Rovnako dvanásť presných zásahov videli diváci aj v októbrovom dueli medzi Nitrou a Zvolenom (3:9) i začiatkom novembra, keď hrali proti rovnakí súperi a "corgoni" uspeli 7:5.

V nedeľu sa predviedli najmä trojbodoví Pecararo (2+1) a Takáč (1+2). Slovan vyhral siedmy z predošlých ôsmich zápasov a jeho forma sa zlepšuje. Momentálne sa nachádza síce až na deviatom mieste, ale na šiestu Banskú Bystricu stráca iba päť bodov. "Barani" prehrali štvrtý z ostatných piatich duelov.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore

Ceman vyzdvihol Pollockovu formáciu

Šesť kanadských bodov legionárov Fejesa a Pollocka i stopercentný výkon brankára Dominika Riečického sa najzásadnejšie podpísali pod triumf hokejistov Košíc nad Zvolenom. "Oceliari" zvíťazili v domácom súboji prvýkrát od 24. novembra 2023. V inej situácii sú Zvolenčania, ktorí hľadajú cestu von z výsledkovej krízy.

Košičan Riečický si podľa oficiálnych štatistík pripísal 25 zákrokov, dosiahol prvé čisté konto v sezóne a deviate v extraligovej kariére. Košičania dali tretím víťazstvom po sebe zabudnúť na neúspešné výsledky v decembri, počas ktorého sa tešili z výhry iba v jednom zápase.

Hráč kola: Jurij Sergijenko

O víťazstve nováčika proti Nitre rozhodol hetrikom ruský obranca Jurij Sergijenko, ktorý vsietil hetrik a stal sa druhým obrancom, ktorému sa to v tejto sezóne podarilo. Ako prvý to dokázal Roberts Mamčičs pri septembrovom triumfe Nových Zámkov proti Dukle. 

Sergijenko pečatil výsledok dve sekundy pred koncom do prázdnej bránky. Momentálne má na konte už päť gólov a dvanásť bodov. Kariérne maximum pritom stanovil na šesť gólov a sedemnásť bodov, mohol by zažiť najlepší ročník. Humenné však zostáva posledné, na jedenástu priečku stráca šesť bodov.

Program najbližšieho kola.
Program najbližšieho kola.Flashscore