Gólová explózia v bitke Bystrice so Slovanom, Poprad si poistil druhé miesto, výhra Košíc

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gólová explózia v bitke Bystrice so Slovanom, Poprad si poistil druhé miesto, výhra Košíc

Aktualizované
Slovan si po prehre s Košicami vylepšil chuť.
Slovan si po prehre s Košicami vylepšil chuť.TASR
Tipos Extraliga pokračovala svojím 36. kolom. Strelecky neúspešným Novozámčanom nevyšiel domáci zápas s Liptovským Mikulášom. Poriadnu prestrelku videli diváci v Banskej Bystrici, ktorá hostila Slovan. Poprad si do tabuľky pripísal ďalšie tri body. Nováčik z Humenného pokoril Nitranov.

Nové Zámky - Liptovský Mikuláš 0:3

Hostitelia, ktorí sa nevzdávajú možnosti prieniku do najlepšej extraligovej desiatky, privítali na svojom ľade Liptákov. Tí sa chcú dostať medzi TOP 6 tímov a po dvoch prehrách zaknihovali výhru. Presne opačnú štatistiku si zapísali Nové Zámky, ktoré vyšli gólovo naprázdno. Rozhodujúca rana sa tak zrodila presne v polovici duelu, na svoje konto ju nasmeroval kanadský legionár Quince.

Nové Zámky svojich divákov gólom nepotešili.
Nové Zámky svojich divákov gólom nepotešili.TASR

Banská Bystrica - Slovan 5:7

"Barani" si pripísali štvrtú prehru z uplynulých piatich vystúpení. Slovan zaznamenal siedme víťazstvo z ostatných ôsmich stretnutí a na šiestu pozíciu, zaručujúcu priamu účasť v play-off, stráca už len päť bodov. Bystričania mali dobrý vstup do zápasu, išli do vedenia 2:0. Hostia však otočili skóre ešte do prvej prestávky. V 16. minúte vyrovnal dvoma zásahmi za 36 sekúnd Pecararo. Obrat dokonal po vyhratom buly Žitný. Hostia v úvode posledne periódy viedli už 6:3, no Turnbull a Matoušek gólmi zdramatizovali koncovku. Počas hry domácich bez brankára poistil v závere výhru "belasých" Takáč

Strelci duelu.
Strelci duelu.Flashscore

Poprad - Michalovce 2:1

"Kamzíci" potvrdili druhé miesto v tabuľke a vzdialili sa Zemplínčanom na rozdiel piatich bodov. Víťazný gól zaznamenal v 40. minúte ukrajinský útočník Peresunko. Ešte predtým Calof v závere prvej tretiny prekonal Škorvánka, ale jeho presný zásah nakoniec neplatil pre ofsajd. Diváci čakali na prvý regulárny gól až do 32. minúty, keď sa presadil Brincko strelou od modrej čiary a zaznamenal druhú trefu v sezóne.

Popradčania zvýšili náskok 30 sekúnd pred koncom prostrednej časti vďaka Peresunkovi. Hostia znížili v 57. minúte v hre bez brankára, skóroval Heard. V závere ešte mali tlak, ale vyrovnať už nedokázali. Do zostavy Podtatrancov sa vrátil po zranení Tomáš Záborský. Kanadský center Tyler Steenbergen ešte za Poprad nenastúpil.

Košice - Zvolen 4:0

Úvodná tretina priniesla bojovnosť aj viacero zaujímavých momentov na oboch stranách. Košičanom síce nevyšli dve presilovky, no krátko pred prvou prestávkou sa po rýchlej kombinačnej akcii presadil Pollock - 1:0. Podobný obraz hry priniesla aj druhá časť, v ktorej mali oba tímy niekoľko presiloviek, no skóre sa nezmenilo. Dôležitý gól na 2:0 strelil v 42. minúte obranca Breton, ktorý sa dorážkou v presilovke ako prvý z ligových obrancov dostal na métu 10 gólov v prebiehajúcej sezóne.

Víťazstvo domácich ešte v závere spečatili Fejes a Lunter. Košický káder zaznamenal tretie víťazstvo za sebou, po ktorom sa dostal na tretie miesto pred Michalovce. Zvolenčania nebodovali v treťom stretnutí v sérii a naďalej sú na siedmom mieste. Fejes a Pollock zaznamenali po tri kanadské body (1+2), brankár Riečický dosiahol prvé čisté konto v sezóne.

Košičania našli stratenú formu.
Košičania našli stratenú formu.TASR

HK Dukla Trenčín - HK Spišská Nová Ves 2:3 pp 

Spišiaci mali na dosah zisk troch bodov. V polovici stretnutia viedli 2:0, no v 35. minúte zariadil v presilovke kontaktný gól Scott Conway. Predĺženie vybojoval presným zásahom v power-play Denis Hudec 49 sekúnd pred záverom riadnej hracej doby.

HC 19 Humenné - HK Nitra 4:1

Humenné malo vydarený vstup do zápasu - v 7. minúte zaskočil obranca Sergijenko gólmana Aittokallia nahodeným pukom od modrej čiary a o štyri minúty neskôr poslal domácich do dvojgólového vedenia Thomka. Na rozdiel jedného gólu potom znížil Newell po kombinácii do prázdnej bránky. V úvode prostrednej tretiny druhýkrát v zápase presadil Sergijenko a domáci viedli znova o dva góly. Nitra sa aj napriek veľkému tlaku a hre bez brankára nedokázala v závere presadiť, domácich podržal brankár Galimov. Gólom do prázdnej bránky spečatil víťazstvo Humenčanov a svoj hetrik domáci Sergijenko.

Aktuálne poradie v tabuľke.
Aktuálne poradie v tabuľke.Flashscore