Hokejový december ponúkne lahôdky. Slovenský útok na medailu, Spengler či Kaufland Cup

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hokejový december ponúkne lahôdky. Slovenský útok na medailu, Spengler či Kaufland Cup
Dokážu Slováci na MSJ získať medailu?
Dokážu Slováci na MSJ získať medailu?Profimedia
Hokejový december ponúkne viacero zaujímavých zápasov a podujatí. Tradične medzi sviatkami štartujú majstrovstvá sveta juniorov alebo neopakovateľný Spengler Cup. V plnom prúde sú boje v NHL aj slovenskej extralige. Na čo všetko sa počas posledného mesiaca roku 2023 môžeme tešiť?

Majstrovstvá sveta juniorov

Tohtoročný šampionát juniorov sa odohrá vo švédskom Göteborgu, ktorý je pre slovenských fanúšikov navždy zlatý a na najvyššie priečky pomýšľajú aj zverenci trénera Ivana Feneša. Bude to posledná možnosť pre ročník 2004, z ktorého vyšli veľké mladé hviezdy. Aj keď je otázne, kto každý sa bude môcť podujatia zúčastniť, koho pustia kluby NHL, tak viacerí mladíci už otvorene priznali, že si uvedomujú chýbajúci úspech tejto generácie. Ak by mali Slováci k dispozícii všetkých, pomýšľať na prekonanie doposiaľ najlepšieho výsledku v histórii, a to bronzu, by nebolo nereálne. MSJ štartujú 26. decembra, finále sa hrá 5. januára 2024. Slovensko v skupine vyzve postupne Česko, Švajčiarsko, Nórsko a USA.

Decembrový program Slovenska.
Decembrový program Slovenska.Flashscore

Domáci Kaufland Cup

Po Nemeckom pohári čaká na slovenskú reprezentáciu druhé podujatie v sezóne. Od 13. do 15. decembra sa v Bratislave uskutoční vianočný Kaufland Cup, na ktorom zverenci trénera Craiga Ramsayho v dvoch stretnutiach vyzvú Nórsko a Lotyšsko. Známa je už aj nominácia.

Spengler Cup

Čo by to boli za Vianoce, keby chýbal Spengler Cup?! Najstarší turnaj sveta mal pre koronavírusové komplikácie dva roky pauzu, ale minulý rok sa vrátil. Podujatie s jedinečnou atmosférou sa každoročne koná vo švajčiarskom Davose, ktorý ho aj organizuje. Tradičným účastníkom je výber Kanady. Tento rok sa predstavia takisto Pardubice s Čerešňákom, Paulovičom a Bučkom. Nechýba posledný víťaz Ambri-Piotta, šesticu dopĺňajú Frölunda a fínska KalPa. Spengler Cup sa tradične hráva od 26. do 31. decembra. Turnaj má viacero špecifických vlastností. Jednou z nich je možnosť pre každý tím získať posily, ktoré nie sú súčasťou tímov počas dlhodobej sezóny.

NHL aj pod holým nebom

Boje v NHL pokračujú naďalej ako na bežiacom páse. Hrať sa bude nášho času aj na Štedrý deň, nasleduje štvordňová prestávka. Ťahákom je stretnutie medzi poslednými finalistami z Vegas a Floridy, ktoré je na programe 23. decembra o 21:00. Silvestrovský večer si môžete spestriť aj duelom medzi Minnesotou a Winnipegom (20:00). Aj keď už po skončení decembra, ale stále vo sviatočnom čase 1. januára 2024 od 21:00 sa začína stretnutie pod holým nebom medzi Seattlom a Vegas.

Bohatý program extraligy

V decembri sa odohrá až deväť kôl slovenskej extraligy, a to napriek tomu, že príde na rad aj reprezentačná prestávka. Pred ňou sú posledné zápasy na programe 10.12. a po nej 20.12., takže mimo tohto obdobia bude program poriadne nabitý. Počas sviatočného obdobia sú naplánované tzv. regionálne kolá, aby tímy nemuseli veľa cestovať. To prinesie viacero derby stretnutí. Každý tím hrá o 27 bodov, čo smerom ku koncu základnej časti napovie poriadne veľa. Nebude chýbať ani tradičné Štefanské kolo. Decembrový program otvorí hneď jeho úvodný deň.

Finálový víkend Slovenského pohára

Premiérový finálový víkend v krátkej histórii súťaže privíta 9. a 10. decembra Považská Bystrica. Na tamojšom zimnom štadióne sa odohrajú počas dvoch dní tri zápasy, dva semifinálové a samotné finále. Slovenský pohár tak spozná svojho ďalšieho víťaza v krátkej histórii. Program odštartuje v sobotu o 14:15 prvým zápasom Vlci Žilina - HC Prešov, bude pokračovať o 18:00 druhým duelom MŠK Indian Žiar nad Hronom - HK 95 Považská Bystrica a vyvrcholí v nedeľu finálovým súbojom o 14:00.