Holandsko je prvým štvrťfinalistom, USA mu nedalo postup zadarmo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Holandsko je prvým štvrťfinalistom, USA mu nedalo postup zadarmo

Aktualizované
Holandsko je prvým štvrťfinalistom, USA mu nedalo postup zadarmo
Holandsko je prvým štvrťfinalistom, USA mu nedalo postup zadarmoStatsperform/TASR
Futbalisti Holandska vyhrali prvý osemfinálový zápas na MS v Katare proti USA 3:1.

Holandsko - USA 3:1 (2:0)

Góly: 10. Depay, 45+1. Blind, 81. Dumfries - 76. Wright

ŽK: Koopmeiners, F. de Jong

Holandsko: Noppert - Timber, van Dijk, Aké (90+3. de Ligt) - Dumfries, de Roon (46. Koopmeiners), F. de Jong, Blind - Klaassen (46. Bergwijn) - Gakpo (90+3. Weghorst), Depay (82. Simons)

USA: Turner - Dest (76. Yedlin), Ream, Zimmerman, A. Robinson (90+2. Morris) - McKennie (67. Aaronson), Adams, Musah - Weah (67. Wright), Ferreira (46. Reyna), Pulisic

USA vstúpilo do stretnutia s favoritom veľmi dobre, ale obrovskú šancu Pulisica už v tretej minúte vystihol brankár Noppert. Holandsko sa tak dostalo do vedenia po akcii na pravom krídle a prihrávke do druhej vlny, ktorú zakončil osamotený Memphis Depay - 1:0.

"Oranjes" fungovali pozorne v defenzíve napriek tomu, že hráči amerického tímu sa snažili byť aktívni. Dobrú šancu mal aj Timothy Weah, no znova výborne zasiahol Noppert.

Prišiel druhý trest. Prakticky rovnaký gól ako ten prvý strelil Daley Blind, tiež ho našiel prihrávkou sprava do pokutového územia Dumfries - 2:0. Obranca milánskeho Interu si pripísal druhú asistenciu.

USA sa nevzdalo a po zmene strán nastúpilo aktívne. Obranca Tim Ream zahodil šancu po rohovom kope, z čiary mu odkopol loptu Gakpo. Následne si takmer strelil vlastný gól, no Turner reflexívne zasiahol. Pokoj na stranu favorita mohol pridať Memphis Depay, zakončenie pod brvno sa neujalo.

Denzel Dumfries strelil gól a pridal dve asistencie.
Denzel Dumfries strelil gól a pridal dve asistencie.Statsperform/Profimedia

Matt Turner držal USA nad vodou aj pri hlavičke Depaya zblízka a striedajúci Haji Wright po centri sprava od Pulisica znížil zakončením do rohu bránky - 2:1. Američania sa následne chceli dostať do tlaku, no zabudli na zadnej žrdi Denzela Dumfriesa a ten k dvom asistenciám pridal zblízka aj gól - 3:1.

Holandsko sa stalo prvým tímom, ktorý sa na MS v Katare dostal medzi osem najlepších tímov. Jeho súper vzíde z dnešného večerného stretnutia medzi Argentínou a Austráliou.

USA síce vypadlo, ale zanechalo dobrý dojem. Jeho mladá generácia môže byť o štyri roky na domácich MS úspešná. Určite sa na to môžeme tešiť už teraz.