Hrdina Hellebuyck predviedol 50 zákrokov, Ružička pri tesnej prehre Flames

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hrdina Hellebuyck predviedol 50 zákrokov, Ružička pri tesnej prehre Flames

Americký gólman sa výrazne podpísal pod víťazstvo Jets.
Americký gólman sa výrazne podpísal pod víťazstvo Jets.Profimedia
Poltucet súťažných duelov NHL ponúkol jedinú slovenskú účasť. Adam Ružička so svojím Calgary podľahli hosťom z Philadelphie. Hráči Winnipegu mohli ospevovať brankára Hellebuycka (29), ktorý skvelým výkonom prispel k úspechu v New Yorku.

Boston Bruins - Ottawa Senators 3:1

Absolútny líder NHL privítal na svojom ľade Ottawu, ktorej v tejto sezóne má čo odplácať - v októbri jej podľahol 5:7 a na konci roka s ňou prehral po nájazdovej lotérii. Tentoraz mal duel odlišný priebeh, postaralo sa o to najmä duo McAvoy a Pastrňák.

Američan sa asistenciami podieľal na všetkých presných zásahoch tímu, český útočník ťažil zo spoluhráčovej aktivity a zaznamenal dva góly. Bruins tak ostávajú na ligovom vrchole, hosťom patrí trinásta priečka východu. Domáci zároveň vyrovnali rekord Flyers v čo najnižšom počte zápasov potrebných na získanie 90 bodov.

Florida Panthers - Anaheim Ducks 4:3 pp

Calgary Flames - Philadelphia Flyers 3:4

Po troch mesiacoch si opäť zmerali sily Flames a Flyers. Úvodný stret priniesol výhru Calgary 5:2 a tabuľkové postavenie mu velilo vyhrať aj teraz, no nestalo sa. Pri prehre hostiteľa bol ako súčasť štvrtej útočnej formácie prítomný aj slovenský útočník Adam Ružička, odohral iba niečo vyše šiestich minút. Hostia pretrhli šnúru štyroch prehier, vo Východnej konferencii im patrí štrnástie miesto.

San Jose Sharks - Seattle Kraken 4:0

New York Rangers - Winnipeg Jets 1:4

Októbrovú výhru 4:1 z domáceho klziska dokázali hráči Winnipegu do bodky zopakovať aj v prostredí Rangers. V kádri Jets sa našla trojica protagonistov, z ktorej každý nazbieral po dva kanadské body. Najproduktívnejším však bol Kyle Connor s bilanciou jeden presný zásah a dve asistencie.

Hrdinom víťazného mužstva bol gólman Connor Hellebuyck, zo svojho umenia musel predviesť až 50 zákrokov. Vo vyrovnanej tabuľke západu sa hostia nachádzajú na tretej priečke, tím z New Yorku okupuje v opačnej konferencii piate miesto.

Pittsburgh Penguins - New York Islanders 2:4