Inter - AC. Posledné tri bitky: Efektívni Nerazzurri i koncert dua Leao - Giroud

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Inter - AC. Posledné tri bitky: Efektívni Nerazzurri i koncert dua Leao - Giroud

Derby della Madonnina prinášajú vypäté emócie na jednej i druhej strane.
Derby della Madonnina prinášajú vypäté emócie na jednej i druhej strane. Profimedia
Súboj o Miláno. Derby della Madonnina. Inter si opäť zmeria sily s AC. Tentoraz v kontexte s poslednou dobou, trochu netradične, v lige. Ostatné tri vzájomné zápasy totiž zahŕňajú semifinále Coppa Italia i Superpohár. Práve v dueloch mimo Serie A kraľovali Nerazzurri, zatiaľ čo v honbe za Scudettom boli úspešnejší Rossoneri.

19. apríla 2022, Inter - AC 3:0

Zákroky brankárov: 6:1

Druhé semifinále Talianskeho pohára ovládol jednoznačne Inter. Po tom, čo sa úvodné stretnutie skončilo bezgólovou remízou, naštartovali Nerazzurri v odvete demoláciu rivala už v úvode duelu. Jeho hrdinom sa stal Lautaro Martínez, ktorý najprv pohotovým volejom otvoril skóre už po štyroch minútach a krátko pred polčasovou prestávkou zvýšil na 2:0.

Hráčom AC sa nedala uprieť snaha. Počas zápasu boli aktívnejší, chýbala im efektivita. Brankár Interu Samir Handanovič si počínal veľmi isto a zlikvidoval aj najväčšie šance Alexisa Saelemaekersa či Rafaela Leaa. A keď sa pre ofsajd nakoniec neujal ani gól Ismaela Bennacera, pridal v závere poistku Robin Gosens. Konečný výsledok 3:0 posunul Inter po dlhých 11 rokoch do finále Coppa Italia.

3. september 2022, AC - Inter 3:2

Žlté karty: 5:2

Inter šiel do ligového derby bez zraneného Romelua Lukakua. Napriek jeho absencii sa hral obojstranne ofenzívny súboj. Nerazzurri viedli po prieniku Marcela Brozoviča, potom prišlo fantastické predstavenie v podaní Rafaela Leaa. Portugalský útočník najprv vyrovnal pohotovým zakončením ľavačkou, aby v druhom dejstve dokonal v spolupráci s Olivierom Giroudom obrat.

Inter síce po práci Edina Džeka stihol znížiť, no Rossoneri, vďaka niekoľkým zákrokom Mikea Maignana, si udržali tri body. V tradične vyhrotenom derby rozdal rozhodca Daniele Chiffi sedem žltých kariet, pričom jednu videl aj tréner Interu Simone Inzaghi. AC si po výhre nad rivalom udržalo ligovú neporaziteľnosť a po vzájomnom stretnutí bolo v tabuľke Serie A tretie. Nerazzurri, naopak, museli prehltnúť druhú prehru z ostatných piatich zápasov.

18. januára 2023, AC - Inter 0:3

Držanie lopty 65 % - 35 %, úspešné prihrávky 432:194

Keď sa oba milánske celky stretli naposledy, derby nehostilo ikonické San Siro. Súboj o taliansky Superpohár privítal saudskoarabský Rijád. Nič platné to nebolo pre futbalistov AC Miláno, ktorí sa márne snažili nájsť stratenú formu. V dueli síce držali loptu častejšie na svojich kopačkách, ale výrazne efektívnejšie hral Inter. Jeho prvý gól strelil po rýchlom protiútoku Federico Dimarco, na ktorého pred polčasovou prestávkou nadviazal geniálnym riešením gólovej situácie Edin Džeko.

Napriek veľkej snahe Rafaela Leaa, ktorý svojou ranou trafil brvno, zatĺkol Inter svojmu rivalovi pomyselný posledný klinec do rakvy. Postaral sa o to Lautaro Martínez. V ďalekej Saudskej Arabii zariadil vôbec prvé víťazstvo nad mestským rivalom mimo územia Milána. Jeho zásah zároveň potvrdil fakt, že Nerazzurri so siedmimi triumfmi v Supercoppa Italiana vyrovnali v historických tabuľkách práve AC.