Od Maicona až po Ronaldovu dokonalosť: Najlepšie góly Derby della Madonnina

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Od Maicona až po Ronaldovu dokonalosť: Najlepšie góly Derby della Madonnina

V rebríčku najkrajších gólov nechýba ani Zlatan Ibrahimovič.
V rebríčku najkrajších gólov nechýba ani Zlatan Ibrahimovič. Profimedia
Jeden z najočakávanejších zápasov každej sezóny talianskej Serie A. Jeden z duelov, ktoré prinášajú najviac napätia, adrenalínu a v neposlednom rade krásne góly. Milánske derby bolo vždy vrcholom dokonalosti najvyššej súťaže. Stretávajú sa v ňom dva tímy, ktoré často bojovali o titul.

V prebiehajúcom ročníku to s posilneným Neapolom rovnaké nie je, ale motivácia obom mužstvám, bojujúcim o druhé miesto, na ihrisku chýbať nebude. Flashscore si pripravil päť najkrajších gólov, ktoré prinieslo Derby della Madonnina.

5. Ronaldo (AC - Inter, 21. marec 1998)

Medzi najkrajšie góly milánskeho derby patrí ten, ktorý strelil Brazílčan Ronaldo v marci 1998 (video nižšie, v čase 2:28).

Vo svojej premiérovej sezóne v tíme Nerazzurri vsietil brazílsky kanonier jeden z troch gólov svojho celku pri víťazstve 3:0. Fanúšikom Interu ním daroval kúsok kúzla. "Fenomén", ktorý predvídal pred obranou Rossoneri, pretlačil loptu do brány ponad hlavu brankára.

4. Jeremy Menez (AC - Inter, 23. 2014)

V roku 2014 prežívalo milánske AC ťažké obdobie. V prvom derby sezóny sa Joel Obi A Jeremy Menez podpísali pod remízu 1:1. O najkrajší gól zápasu sa postaral jednoznačne Menez (video nižšie, v čase 1:07).

Futbalista Rossoneri predviedol počas svojho pôsobenia v AC Miláno viacero krásnych momentov. Zásah do siete Interu trafil pravačkou z voleja a zvnútra šestnástky nasmeroval loptu do brány.

3. Zlatan Ibrahimovič (AC - Inter, 28. október 2006)

Na derby z októbra 2006 sa bude spomínať ako na jedno z najlepších v histórii, keďže oba tímy prežívali ideálne obdobie a obaja boli na vrchole Európy. Zápas rozhodol Zlatan Ibrahimovič, no v drese Nerazzurri.

Švédsky šampión dokázal po zisku lopty prejsť cez defenzívu a následne brilantnou technickou zručnosťou poslal loptu do siete. Gól, vďaka ktorému Inter viedol 3:0 (duel sa skončil nakoniec 4:3 pre Nerazzurri).

2. Maicon (Inter - AC, 6. máj 2012)

Písal sa máj 2012 a Inter viedol nad Rossoneri 3:2. Do konca stretnutia zostávalo iba niekoľko minút. Dvere akejkoľvek nádeje pre AC zatvoril neuveriteľným gólom Maicon. V 87. minúte ranou spoza pokutového územia spečatil rezultát na konečných 4:2.

1. Ronaldo (Inter - AC, 11. marec 2007)

Rebríček uzatvára po druhý raz Ronaldo, ktorý sa predstavil v oboch dresoch. Jeden z najkrajších gólov (video nižšie, v čase 2:00), ale aj najdramatickejších, pretože ho sprevádzali problémy mimo ihrisko. 

Jeho návrat do Talianska sa nestretol s pochopením na strane Nerazzurri. Pri vstupe na San Siro ho priaznivci vypískali. Odpovedal úžasným gólom. Skvelou strelou spoza šestnástky mieril presne do vzdialenejšieho spodného rohu. Oslávil ho pred fanúšikmi Interu, ktorí ho milovali.

Pre Inter to nebol koniec sveta, pretože po zmene strán sa vrátil do zápasu gólmi Ibrahimoviča a Julia Cruza.