Internetové urážky i vyhrážanie. Tenis začína boj proti obťažovaniu hráčov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Internetové urážky i vyhrážanie. Tenis začína boj proti obťažovaniu hráčov

Krok k bezpečnosti tenistov podporili všetky strany.
Krok k bezpečnosti tenistov podporili všetky strany.Reuters
Hlavné riadiace orgány tenisu uviedli, že svojich športovcov sa pred zneužívaním budú snažiť chrániť online monitorovaním, nahlasovaním a pomocou pri identifikácii osôb, ktoré stoja za hrozbami a iným nevhodným kontaktovaním.

ITF, WTA, AELTC a USTA budú od 1. januára využívať službu Threat Matrix na monitorovanie verejných sociálnych médií hráčov, či sa na nich nenachádza urážlivý a výhražný obsah na sociálnych sieťach X (predtým Twitter), Instagram, YouTube, Facebook a TikTok.

"Tento vývoj odráža záväzok zúčastnených medzinárodných tenisových organizácií chrániť a podporovať športovcov pred psychickou traumou a potenciálnou reálnou hrozbou online obťažovania a zneužívania," uviedli organizácie v spoločnej správe.

Systém Threat Matrix, ktorý využíva kombináciu umelej inteligencie a údajov z otvorených zdrojov, bude poskytovať rýchle posúdenie ohrozenia osobnej bezpečnosti, upozorňovať sociálne platformy na zneužívanie a podporovať orgány činné v trestnom konaní pri vyšetrovaní závažných prípadov.

"Služba Threat Matrix podporí identifikáciu zneužívateľov, proti ktorým sa prijmú všetky dostupné opatrenia. Tenis sa zaviazal podporovať svojich športovcov v boji proti zneužívaniu na internete, k čomu táto prelomová iniciatíva významne prispeje."

Tenisti uviedli, že v súvislosti s rozšírením športového stávkovania zaznamenali nárast online zneužívania, keď si tipéri, ktorí prehrávajú peniaze, vybíjajú svoju frustráciu práve na športovcoch. 

Spoločnosť Threat Matrix bola poverená vykonaním štúdie, v ktorej monitorovala viac ako 1,6 milióna verejných príspevkov na X a 19-tisíc komentárov na Instagrame zaslaných vzorke 454 hráčov súťažiacich na rôznych profesionálnych tenisových turnajoch v roku 2022. 

Každý štvrtý tenista, ktorého účty boli monitorované, bol predmetom zneužitia. Z nich bolo identifikovaných 546 urážlivých tweetov zo 438 účtov, pričom podrobnosti a dôkazy boli poskytnuté platformám a orgánom na prijatie opatrení.

Zmienky