Irán bude čeliť ďalšej ostrovnej skúške v podobe organizovaného Walesu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Irán bude čeliť ďalšej ostrovnej skúške v podobe organizovaného Walesu

Druhý duel môže priniesť vyrovnaný boj.
Druhý duel môže priniesť vyrovnaný boj.Profimedia
Druhé vystúpenie v rámci skupiny B majú pred sebou Wales a Irán, ktorých vzájomný stret je na programe v piatok o 11:00.

Irán prišiel v úplnom úvode stretnutia s Anglickom o brankára Aliho Beiranvanda, ktorý zostal ležať na trávniku po zrážke s jedným zo spoluhráčov a nahradil ho Hossein Hosseini. Toho opäť čaká náročná úloha – pozor si bude musieť dať najmä na ťahúňa Walesu, kapitána Garetha Balea.

Tréner Carlos Quieroz však verí, že jeho tím podá proti "Drakom" lepší výkon, než v pondelok. "Buď zvíťazíme, alebo sa niečo naučíme. A v zápase s Anglickom sme sa toho naučili veľa. Proti Walesu sme oveľa lepšie pripravení," uviedol Quieroz.

Bale síce zariadil Walesu prvý bod na MS od roku 1958, keď premenil v stretnutí proti USA pokutový kop a vyrovnal na 1:1, no TASR pripomína, že kapitán neprišiel na turnaj v najlepšej forme.

V predchádzajúcom období ho trápili zranenia a za Los Angeles nenastupoval v zámorskej MLS pravidelne. Útočník však nie je jedinou hrozbou svojho tímu. Pozornosť púta aj Kieffer Moore, ktorý nastúpil v druhom polčase proti USA a podľa trénera Roberta Pagea urobil okamžite dobrý dojem.

Piatok, 25. novembra, 11:00 (SEČ)

MS, skupina B - 2. kolo:

Wales - Irán

Predpokladané zostavy:

Wales: Hennessey – Mepham, Rodon, Davies – Roberts, Ramsey, Ampadu, Williams – James, Bale – Moore

Irán: H. Hosseini – Moharrami, Pouraliganji, Cheshmi, M. Hosseini, Mohammadi – Jakanbakhsh, Noorollahi, Karimi, Gholizadeh – Taremi