Jamrichová musela bojovať, zahrá si v druhom kole Slovak Open

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jamrichová musela bojovať, zahrá si v druhom kole Slovak Open

Jamrichová zvládla prvú prekážku na turnaji.
Jamrichová zvládla prvú prekážku na turnaji.Profimedia
Renáta Jamrichová (16) sa prebojovala do druhého kola dvojhry na turnaji Slovak Open 2023. Držiteľka voľnej karty zvíťazila v úvodnom zápase nad Češkou Juliou Štruplovou (18) a zdolala ju 3:6, 6:2, 6:3 za 121 minút. Zverenka trénera Jána Matúša (46) obhajuje na bratislavskom turnaji vlaňajšie semifinále, ktoré musela pre zranenie skrečovať.

Úvod duelu bol poznačený nervozitou, ktorú však postupne zo seba striasla: "Plynie to aj z domáceho prostredia, nie často ma vidí hrať moja rodina a známi. Je to úplne iné, ale na druhú stranu aj veľmi príjemné. Domáca podpora je super, ďakujem všetkým fanúšikom, ktorí ma prišli povzbudiť," vyjadrila sa Jamrichová pre oficiálnu stránku turnaja.

"V prvom sete som robila ľahké a rýchle chyby, takže sme sa veľmi nedostávali do výmen. Ku koncu druhého setu som sa už rozohrala, dostala som sa do hry a aj vo výmenách som diktovala tempo. Myslím si, že som podala dobrý výkon, som šťastná, že som postúpila," povedala po zápase.

Jamrichová je veľkým prísľubom na poli tenisu.
Jamrichová je veľkým prísľubom na poli tenisu.Profimedia

V priebehu zápasu zmenila najväčšia slovenská tenisová nádej hru, hrala trpezlivejšie a to jej prinieslo úspech.

"Povedala som si, že to nemôžem súperke dávať zadarmo mojimi chybami, nech aj ona ukáže, čo vie. Hrala som ďalej a našťastie som sa dobre rozohrala. Verím, že sa počas týždňa budem cítiť dobre na kurte a budem zlepšovať hru aj mentálne nastavenie. Každý odohraný zápas je pre mňa super, keďže turnaj je silno obsadený. Ak by sa mi podarilo zopakovať vlaňajšie semifinále, veľmi by som sa tešila," doplnila na záver s úsmevom Jamrichová.