Je čas opustiť futbalovú scénu. Özil oznámil koniec hráčskej kariéry

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Je čas opustiť futbalovú scénu. Özil oznámil koniec hráčskej kariéry

Özil sa fanúšikom vryl do pamäte predovšetkým ako hráč Realu Madrid a Arsenalu.
Özil sa fanúšikom vryl do pamäte predovšetkým ako hráč Realu Madrid a Arsenalu.Profimedia
Nemecký stredopoliar Mesut Özil na sociálnych sieťach oznámil, že vo veku 34 rokov končí s futbalom. Bývalý hráč Arsenalu a Realu Madrid pôsobil v tureckej Superlige od roku 2020, dve sezóny strávil vo Fenerbahce a aktuálny ročník, ktorý ovplyvnili zranenia, v Basaksehire.

Zranenia obmedzili Özila len na štyri ligové zápasy za Basaksehir. Nemecký tvorca hry sa preslávil v rodnom Gelsenkirchene, kde hral za Schalke. Tri roky strávil vo Werderi Brémy a potom sa pripojil k hviezdnej zostave Realu Madrid.

"Mal som tú česť byť profesionálnym futbalistom už takmer 17 rokov a cítim sa za túto príležitosť nesmierne vďačný. Po posledných týždňoch a mesiacoch, keď som utrpel aj niekoľko zranení, je čoraz jasnejšie, že je čas opustiť veľkú futbalovú scénu," uviedol Özil vo vyhlásení, v ktorom sa poďakoval svojej rodine, fanúšikom. Dodal, že sa teší na to, ako bude môcť tráviť viac času so svojou manželkou a dcérami.

Po zisku titulu v La Lige a ukončení trojročnej dominancie Barcelony prestúpil do Arsenalu za vtedy rekordný klubový prestup v hodnote 50 miliónov eur. Počas osemročného pôsobenia v Londýne pomohol tímu vyhrať trikrát FA Cup.