Je to obrovská rana, ale vnáša do sezóny jasno, vyhlásil Arteta po vypadnutí z EL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Je to obrovská rana, ale vnáša do sezóny jasno, vyhlásil Arteta po vypadnutí z EL

Arteta sa so svojimi zverencami bude sústrediť už iba na Premier League.
Arteta sa so svojimi zverencami bude sústrediť už iba na Premier League.Reuters
Tréner Mikel Arteta (40) po štvrtkovom zápase so Sportingom Lisabon povedal, že cieľ Arsenalu v tejto sezóne je po vypadnutí z Európskej ligy jasný - vyhrať ligový titul. Arteta sa bude musieť vyrovnať aj so zraneniami defenzívnych hráčov.

Rovnako ako prvý duel v Portugalsku (2:2), aj odveta osemfinále Európskej ligy medzi Arsenalom a Sportingom sa skončila nerozhodne, tentoraz 1:1. Keďže o víťazovi nerozhodlo ani následné predĺženie, prišlo až na penalty. V nich bol úspešnejší tím z Lisabonu.

Arsenal vypadol zo všetkých troch pohárových súťaží, ktorých sa v tejto sezóne zúčastnil. Londýnsky klub teraz môže všetku svoju pozornosť sústrediť na ligový titul, ktorý je na najlepšej ceste získať.

Arsenal - Sporting 1:2 po pen.

Do konca ročníka zostáva odohrať 11 súbojov, počnúc nedeľňajším stretnutím s Crystal Palace. "Je to obrovská rana, ale vnáša do sezóny jasno," priznal Arteta pre webovú stránku Arsenalu. "Je to 11 zápasov, o ktoré treba hrať, 11 zápasov Premier League a začíname už proti Crystal Palace. Musíme sa sústrediť, mať energiu a poučiť sa zo štvrtkového večera."

Zranenia to nerobia ľahším

Okrem toho, že zverenci Mikela Artetu vypadli z Európskej ligy, musí tréner Arsenalu riešiť aj nepríjemnosti so zranenými hráčmi. Proti Sportingu duel nedohral Takehiro Tomiyasu a ani kolega z obrany William Saliba.

"Tomiyasuovo zranenie vyzerá dosť vážne, už len pre jeho reakciu hneď po príchode a to, čo mi povedal. Samozrejme, je ešte veľmi skoro a ťažko to odhadnúť. Neviem, ako to bude s Williamom. Mal nepríjemné pocity a nemohol pokračovať, museli sme ho stiahnuť," prezradil Arteta.