Joshua čaká na boj s Franklinom. Brit tvrdí, že stále patrí medzi svetovú špičku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Joshua čaká na boj s Franklinom. Brit tvrdí, že stále patrí medzi svetovú špičku
Joshua na tlačovke pred zápasom s Franklinom.
Joshua na tlačovke pred zápasom s Franklinom.Profimedia
Anthony Joshua (33) trvá na tom, že pred svojím návratom do ringu budúci víkend zostáva medzi poprednými svetovými boxermi v ťažkej váhe.

Britský boxer sa vráti do akcie 1. apríla, keď sa v londýnskej O2 Arene stretne s Američanom Jermainom Franklinom a bude sa usilovať o prvé víťazstvo od roku 2020. Následne dvakrát po sebe podľahol Oleksandrovi Usykovi a nepodarilo sa mu získať späť niekoľko titulov majstra sveta v ťažkej váhe. Joshua už nie je v prvej trojke rebríčkov WBA, WBO, WBC ani IBF.

Jeho sebavedomie zostáva nedotknuté a na otázku, kto sú podľa neho súčasní najlepší boxeri ťažkej váhy vo svetovom boxe, odpovedal nasledovne: "Usyk, Tyson Fury a ja. Hodnotím rebríčky. Koľko rokov som bol v prvej desiatke? Asi osem. Všetko je o tom, s kým bojujete. Rebríček je dôležitý, ale musíte súperiť aj s veľkými menami."

Brit Joe Joyce a Daniel Dubois sú pred Joshuom v rankingoch WBO aj WBA, čo by malo znamenať, že jeden z nich je ďalší v poradí na zápas s Usykom.

Ukrajinec sa mal budúci mesiac stretnúť s neporazeným šampiónom WBC Furym v unifikačnom zápase. Zdá sa, že tento súboj prinajmenšom na čas stroskotal po tom, ako sa rozhovory medzi obomi tábormi prerušili.

Zlyhanie tohto duelu by mohlo pripraviť pôdu pre "bitku o Britániu". Joshuov promotér Eddie Hearn uviedol, že bude pripravený hovoriť s manažmentom Furyho, ak by všetko dobre dopadlo v strete s Franklinom.

Mimoriadne očakávaný zápas sa už dvakrát neuskutočnil, rokovania medzi Hearnom a veteránom Frankom Warrenom sa skončili veľmi ostro. Joshua nemal žiadne výčitky ohľadom Furyho postavenia u britskej boxerskej verejnosti. "Je to šampión ľudu. Jediná súťaž, ktorú s ním potrebujem, je tá v ringu," vravel mladší z dvojice.