Joshua vyhral štvrtý zápas v rade, knokautoval bývalého MMA zápasníka Ngannoua

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Joshua vyhral štvrtý zápas v rade, knokautoval bývalého MMA zápasníka Ngannoua
Joshua okúsil ďalší pocit víťazstva.
Joshua okúsil ďalší pocit víťazstva.Reuters
Bývalý profesionálny majster sveta v boxe v ťažkej váhe Anthony Joshua (34) vyhral svoj štvrtý zápas od straty titulu a neúspešnej odvety s Oleksandrom Usykom (37), keď v piatok v Rijáde tvrdo knokautoval Francisa Ngannoua (37). Brit ukončil zápas v druhom kole, pričom bývalý bojovník zmiešaných bojových umení MMA Ngannou po prvom počítaní ešte pokračoval v boji, ale po Joshuovom nasledujúcom direkte už skončil bezvládne na zemi.

Joshua sa od dvoch prehier s Ukrajincom Usykom v rokoch 2021 a 2022, ktoré ho stáli majstrovské opasky organizácií WBA, WBO a IBF, usiluje o návrat na svetový trón a postupne sa prepracováva do pozície možného vyzývateľa. Najskôr však príde na rad dlho očakávaný unifikačný súboj medzi Usykom a šampiónom WBC Tysonom Furym, ktorí sa stretnú 18. mája, takisto v saudskoarabskej metropole.

Joshua nadviazal na minuloročné víťazstvá nad menej známymi súpermi Jermainom Franklinom, Robertom Heleniusom a Ottom Wallinom. V osobe Ngannoua mal súpera, ktorý nastupoval len na svoj druhý boxerský zápas. V tom prvom vlani v októbri tesne prehral desaťkolovú bitku na body s Furym, ale bol blízko k víťazstvu, keď sa mu v treťom kole podarilo nikdy neporazeného Brita poslať k zemi.

Proti Joshuovi však 37-ročný Kamerunčan nemal v Kingdom Arene šancu. Raz ho ringový rozhodca odpočítaval už v prvom kole pred očami niektorých významných osobností, ako sú brazílska futbalová hviezda Ronaldo a slávny tréner Jose Mourinho.