Kamerun šokoval Brazíliu, v nadstavenom čase zariadil výhru Aboubakar

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kamerun šokoval Brazíliu, v nadstavenom čase zariadil výhru Aboubakar

Aktualizované
Kamerun šokoval Brazíliu, v nadstavenom čase zariadil výhru Aboubakar
Kamerun šokoval Brazíliu, v nadstavenom čase zariadil výhru AboubakarStatsperform/Profimedia
Hráči Kamerunu sa postarali o ďalšie prvotriedne prekvapenie na MS v Katare. Ustáli celozápasový tlak Brazílie a nakoniec vyhrali, na postup im to však nestačilo. "Kanárici" skupinu G napokon ovládli.

Kamerun - Brazília 1:0 (0:0)

Gól: 90+2. Aboubakar

ŽK: Tolo, Kunde, Fai, Aboubakar - Militao, Guimaraes

ČK: 90+3. Aboubakar

Kamerun: Epassy - Fai, Wooh, Ebosse, Tolo - Anguissa, Kunde (68. Ntcham) - Mbeumo (64. Toko Ekambi), Choupo-Moting, Ngamaleu (85. Mbekeli) - Aboubakar

Brazília: Ederson - D. Alves, Bremer, Militao, Telles (55. Marquinhos) - Antony (79. Raphinha), Fabinho, Fred (55. Guimarães), Rodrygo (55. Ribeiro) - Jesus (64. Pedro), Martinelli

"Kanárici" nechali oddychovať najväčšie opory ako Alisson, Thiago Silva, Marquinhos, Casemiro či Vinícius. Návrat Neymara sa očakáva na osemfinále. Mohli si to dovoliť, keďže prvé miesto v skupine mali prakticky isté. Proti Kamerunu bola Brazília veľmi aktívna, no celý prvý polčas neprekonala pozornú defenzívu.

Tá poľavila hlavne v 14. minúte, keď si Gabriel Martinelli naskočil na center a nechal zákrokom vyniknúť brankára Epassyho. Nemohúcnosť v koncovke takmer africký tím potrestal počas nadstaveného času, no Ederson sa blysol pri hlavičke Mbeuma.

Martinelli bol po zmene strán naďalej veľmi aktívny. Poslal dve veľmi pekné strely pod brvno, obe mu Epassy s námahou vyrazil. V závere center Raphinhu zblízka neusmernil do siete ani Bruno Guimares.

Favorit preto kruto zaplakoval, keďže v nadstavenom čase si center sprava našiel medzi stopérmi Vincent Aboubakar a usmernil loptu k žrdi - 1:0. Následne si vyzliekol dres a po druhej žltej karte bol vylúčený.

Takto padol jediný gól zápasu.
Takto padol jediný gól zápasu.Statsperform/TASR

Ďalšie obrovské prekvapenie na MS v Katare mohol aspoň na remízu zmeniť Bruno Guimares, ale zblízka nevyužil obrovskú možnosť. Preto sa Kamerun teší z troch nanajvýš nečakaných bodov, ale nepostupuje. Brazília so šiestimi bodmi o skóre skupinu G vyhrala.