Kapitán Valjent, v bráne Greif. Mallorca nestačila v pohári na Sociedad

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kapitán Valjent, v bráne Greif. Mallorca nestačila v pohári na Sociedad

Kapitán Valjent, v bráne Greif. Mallorca nestačila v pohári na Sociedad
Kapitán Valjent, v bráne Greif. Mallorca nestačila v pohári na SociedadProfimedia
Prvým štvrťfinalistom Copa del Rey sa v utorok večer stal Real Sociedad. Na domácom trávniku si poradil s Mallorcou, v drese ktorej sa predstavili dvaja Slováci. V bráne Dominik Greif (25). Pred ním operoval v obrane s kapitánskou páskou na ľavom rukáve Martin Valjent (27).

Real Sociedad - RCD Mallorca 1:0 (1:0)

Gól: 5. Navarro

V bráne sa po tretí raz v aktuálnom ročníku domáceho pohára predstavil Dominik Greif. V predchádzajúcich dvoch prípadoch si dokázal udržať čisté konto. Po 185. minútach mu ho prekazil štvrtým presným zásahom v súťaži dvadsaťročný Robert Navarro.

K hosťom, ktorých viedol na trávniku Martin Valjent, bol žreb nemilosrdný. V osemfinále dostali jedného z najťažších súperov. Real Sociedad je vo výbornej forme, pred výkopom neprehral sedem súbojov po sebe. Ich séria trvá od 6. novembra po remíze s Valenciou. V jeho drese sa premiérovo od úvodných minút po 10 mesiacoch predstavil od zranenia kapitán Mikel Oyarzabal. Javier Aguirre urobil v zostave až osem zmien. Dôležitosť prikladá najvyššej súťaži. 

Alaves - Sevilla 0:1 (0:0)

Gól: 48. Rakitič

Andalúzania nemohli pricestovať na pôdu ambiciózneho druholigistu v horší čas. V La Lige nestačili v ostatnom kole na Gironu. Domáci síce v posledných piatich dueloch vyhrali iba raz, ale v osemfinále boli lepším celkom. O ich neúspechu rozhodol krátko po zmene strán Ivan Rakitič. Chorvát sa z presného zásahu radoval prvýkrát od apríla 2022. Hlavou dokonca od novembra 2020.

Hviezdou stretnutia bol brankár Dmitrovič, ktorý zneškodnil viacero sľubných príležitostí futbalistov Alavesu. Aj vďaka jeho výkonu sa trápiaca Sevilla môže tešiť z postupu do štvrťfinále. V najvyššej španielskej súťaži naháňa každý bod, aby sa vzdialila zostupovému pásmu, čo sa jej nedarí podľa predstáv. Domáci už skôr vyradili prvoligový klub - Valladolid.