Kepa si udržal piate čisté konto: Dodáva mi to sebadôveru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kepa si udržal piate čisté konto: Dodáva mi to sebadôveru

Päť čistých kont po sebe pre brankára Kepu a štvrté miesto pre jeho Chelsea.
Päť čistých kont po sebe pre brankára Kepu a štvrté miesto pre jeho Chelsea.Profimedia
V 12. kole Premier League síce Chelsea nebodovala prvýkrát po piatich zápasoch naplno, ale vďaka sebavedomému výkonu brankára Kepu Arrizabalagu (28) si udržala piate čisté konto v rade. Brankár hovoril po zápase o dodaní sebadôvery.

Španiel, ktorý sa v roku 2018 stal najdrahším brankárom na svete, sa do Londýna sťahoval za 80 miliónov eur z Bilbaa. V ostatných dvoch sezónach kryl chrbát jednotke medzi tromi žrďami Edouardovi Mendymu.

Od svojho návratu do brány predviedol Arrizabalaga niekoľko dôležitých výkonov. Vo skvelej forme sa predstavil aj v predchádzajúcom kole na pôde Aston Villy pri víťazstve 2:0. Mendy sa zranil minulý mesiac. Kepa kolegu nepustil do brány už osem duelov. 

"Každý hráč potrebuje v takomto prostredí plnom tlaku sebadôveru a pre brankárov je oveľa dôležitejšia. Ak hráte niekoľko zápasov v rýchlo slede, je potrebné, aby ste si držali sebavedomie na najvyššej úrovni. Aktuálne, myslím, chytám dobre. Potrebujem si to udržať a pokračovať v tvrdej práci," priblížil svoje pocity po bezgólovej remíze 28-ročný brankár.

V Brentforde podržal Chelsea viacerými pohotovými zákrokmi. Nedovolil skórovať Ivanovi Toneymu, ktorý sa v ostatných dvoch kolách presadil trikrát. To, že Kepa patril k najlepším na ihrisku, vyzdvihol aj tréner súpera Thomas Frank.

"Bol fantastický. Vždy, keď k nám Chelsea príde, je mužom zápasu brankár," doplnil pre Prime Video Frank.

"The Blues" sú štvrtí. V sobotu ich čaká súboj s tabuľkovým susedom Manchestrom United. Diabli majú manko jedného bodu. 

Kepove štatistiky.
Kepove štatistiky.Flashscore