Kessel vyrovnal Yandlea, históriu má na dosah

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kessel vyrovnal Yandlea, históriu má na dosah

Phil Kessel sa do histórie môže zapísať už v stredu.
Phil Kessel sa do histórie môže zapísať už v stredu.Profimedia
O významný historický zápis sa postaral Phil Kessel (35). Útočník Vegas nastúpil proti Torontu (3:1) na svoj 989. zápas bez prerušenia, čím vyrovnal ligový rekord Keitha Yandlea.

Kessel nastúpil proti Torontu na svoj 989. zápas bez prerušenia, čím vyrovnal rekordný zápis bývalého obrancu Keitha Yandlea. Okoreniť ho mohol otváracím gólom vo štvrtej minúte, ten nakoniec nebol uznaný.

"Je to aj o šťastí, ale moja povaha je taká, že vždy chcem hrať. Samozrejme, že boli zápasy, ktoré som mohol vynechať, ale zatiaľ som mal vždy šťastie," nechal sa počuť Kessel.

Nový rekord môže stanoviť už v noci na stredu, keď Las Vegas nastúpi doma proti San Jose.

Proti Torontu, za ktoré hral v rokoch 2009 až 2015, si pripísal asistenciu pri úvodnom góle domácich. Po siedmich zápasoch sezóny má bilanciu 0+2.

Na métu 989 zápasov bez prerušenia sa ako prvý dostal Yandle. Jeho séria sa začala v roku 2009 a míľnik dosiahol v sezóne 2021/2022.

V januári najskôr prekonal dovtedajší rekord Douga Jarvisa, ktorý nastúpil na 965 stretnutí v neprerušenej sérii. Do konca ročníka ešte pridal ďalších 24 duelov, po sezóne sa rozhodol ukončiť kariéru.

Kessel nevynechal duel od novembra 2009. V tom čase sa začalo jeho šesťročné pôsobenie v Toronte, ktoré ho získalo po tom, ako kariéru v NHL odštartoval tromi sezónami v Bostone.

Následne obliekal dres Pittsburghu, ktorému výraznou produktivitou v play off pomohol k dvom ziskom Stanleyho pohára v rokoch 2016 a 2017.

Po štyroch sezónach vo farbách "tučniakov" absolvoval tri sezóny v Arizone, po ktorých sa stal v lete 2022 hráčom Vegas.