Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tatarov prvý zásah ročníka nestačil na Fehérváryho Washington

Tatar v akcii proti Capitals.
Tatar v akcii proti Capitals.Profimedia
Slovenský súboj, dve stretnutia s deviatimi gólmi i čisté konto. To priniesla noc z pondelka na utorok v zámorskej NHL.

New Jersey Devils - Washington Capitals 3:6

Tomáš Tatar si načal individuálne bodové štatistiky v šiestom stretnutí sezóny, keď znižoval skóre duelu s Capitals na 2:5. Na obrat to nestačilo, Devils sa na viac pred vlastnými divákmi nezmohli. Tatar bol najviac strelecky aktívny hráč s piatimi strelami na bránu, odohral 15 minút a 56 sekúnd, raz bol na trestnej lavici a prehral všetky tri buly, ktorých sa zúčastnil.

Na opačnej strane sa tešil z triumfu Martin Fehérváry. Obranca hostí si pripísali ice-time 20:01, dva plusové body, zhodne dve koncovky, jeden blok a rozdal štyri bodyčeky. Za Washington sa gólovo presadil Alexander Ovečkin, pre ktorého to bol 122. víťazný zásah v kariére. Predbehol ním Gordieho Howea a zaradil sa na druhú priečku za Jaromíra Jágra (135 rozhodujúcich gólov).

Edmonton Oilers - Pittsburgh Penguins 6:3

Deväť gólov videli priaznivci i v Edmontone, kde triumfovali Oilers. Stret Connora McDavida a Sidneyho Crosbyho priniesol až jeden bod tejto dvojice, keď skóroval hosťujúci kapitán. Hviezdou súboja bol trojbodový Leon Draisaitl s bilanciou 1+2.

Winnipeg Jets - St. Louis Blues 4:0

Triumf na nulu oslavovali hokejisti Winnipegu, ktorí porazili borcov zo St. Louis. Zaskvel sa brankár Connor Hellebuyck, pre ktorého to bol 29. čistý štít v NHL. Dvomi asistenciami vyčnieval obranca Josh Morrissey.

Ottawa Senators - Dallas Stars 4:2

Štvrté víťazstvo za sebou dosiahli hráči Ottawy, Senators si na domácom ľade poradili s Dallasom 4:2. Pre hostí to bola prvá prehra v riadnom hracom čase v sezóne. Stars sú však s 9 bodmi naďalej na prvom mieste Centrálnej divízie.

Vegas Golden Knights - Toronto Maple Leafs 3:1

Vancouver Canucks - Carolina Hurricanes 2:3