Klein vyhral tajbrejkovú bitku, v Taliansku si zahrá štvrťfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Klein vyhral tajbrejkovú bitku, v Taliansku si zahrá štvrťfinále
Aktualizované
Klein zabojuje o postup medzi osem najlepších.
Klein zabojuje o postup medzi osem najlepších.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 26. októbra?

21:38 - Svetová šestka Holger Rune zdolala v hale v Bazileji Sebastiana Baeza 7:6, 6:1, nadviazala na obrat proti Kecmanovičovi a prvýkrát od Wimbledonu a následnej série šiestich neúspešných turnajov vyhrala dva zápasy za sebou. 

20:28 - Jannik Sinner zdolal vo Viedni svojho krajana Lorenza Sonega 6:2, 6:4. Vo štvrťfinále sa druhý nasadený Talian, ktorý po US Open vyhral 9 z 10 zápasov, stretne s Gaëlom Monfilsom alebo Francesom Tiafoem.

19:48 - Casperovi Ruudovi sa vzďaľuje postup na Turnaj majstrov. Svoje akcie si mohol zvýšiť na halovom turnaji ATP 500 v Bazileji, ale nórsky tenista vypadol v druhom kole po prehre s miestnym mladíkom Dominicom Strickerom. 

19:04 - Tomáš Macháč nepremenil svoju skvelú formu na najcennejší skalp a doteraz najlepší výsledok. Vo Viedni mal na dosah svoje prvé víťazstvo nad hráčom Top 30 a postup do najväčšieho štvrťfinále, no nedokázal favorita doraziť. Po sľubnom výkone prehral so svetovou sedmičkou Stefanosom Tsitsipasom z Grécka 3:6, 6:4, 5:7, keď v treťom sete neudržal vedenie 4:1.

Zostrih stretnutia Macháč - Tsitsipas.
Flashscore

18:37 - Taylor Fritz tretíkrát v rade končí na rakete druhého súpera, čo mu výrazne sťažuje cestu na Turnaj majstrov. Americký favorit prehral v Bazileji s Alexandrom Ševčenkom 7:6, 6:7, 6:7 po trojhodinovej bitke.

16:28 - Daniil Medvedev vyhral v hale vo Viedni už siedmy zápas v rade a aj pri svojom treťom štarte v tomto dejisku prešiel do štvrťfinále. Najvyššie nasadený zdolal po obrate a viac ako dvoch hodinách boja 3:6, 6:2, 6:4 Grigora Dimitrova. O už 11. tohtoročné semifinále sa bude usilovať v derby s krajanom Karenom Chačanovom.

Zostrih zápasu Medvedev – Dimitrov.
Flashscore

15:58 - Ľudmila Samsonovová úspešne začala svoju premiéru na WTA Elite Trophy a po víťazstve 2:6, 6:2, 6:1 nad domácou Lin Zhu, ktorá si mohla zabezpečiť postup do semifinále, zamotala Ružovú skupinu. O semifinalistke sa tak rozhodne až v piatok, keď sa stretne s krajankou Veronikou Kudermetovovou, ktorá už je z hry.

Zostrih zápasu Samsonovová – Zhu.
Flashscore

15:30 - Zhruba hodinu po Paulovi neuspel v druhom kole na halových podnikoch ani Alex de Minaur. Austrálčan bojujúci o premiérovú účasť na Turnaji majstrov prehral v Bazileji, kde v roku 2019 postúpil do svojho najväčšieho finále na halových betónoch, 4:6 a 3:6 s Tallonom Griekspoorom. Holanďan si vo štvrťfinále zmeria sily s Hubertom Hurkaczom.

14:38 - Tommy Paul prekvapivo skončil na akcii ATP 500 vo Viedni už v druhom kole a výrazne tým znížil svoje šance na premiérový štart na Turnaji majstrov. Američan nestačil 3:6, 4:6 na divokú kartu Bornu Goja, ktorý vo svojom prvom štvrťfinále na najvyššom okruhu vyzve Tomáša Macháča alebo Stefanosa Tsitsipasa.

13:55 - Jelena Ostapenková úspešne vstúpila do podujatia WTA Elite Trophy v čínskom Zhuhai a zaistila si priamy súboj o semifinále s domácou nádejou Qinwen Zheng. Víťazka French Open 2017 zdolala 4:6, 6:4, 6:1 Donnu Vekičovú, hoci prehrávala už o set a brejk.

Zostrih zápasu Ostapenková – Vekičová.
Flashscore

13:41Andrej Rubľov zvládol aj druhé stretnutie na halovom podniku vo Viedni. Šampión z roku 2020 si poradil 7:5, 6:3 s talentovaným Matteom Arnaldim a zaistil si štvrtú účasť na Turnaji majstrov.

Zostrih zápasu Arnaldi – Rubľov.
Flashscore

13:22 - Slovenský tenista Lukáš Klein smeruje do štvrťfinále turnaja v Ortisei. Po hodine a 38 minútach si poradil s hráčom zo siedmej svetovej stovky. Mirzu Baršiča zdolal po tajbrejkových setoch 7:6 (5) a 7:6 (3). V ďalšej fáze ho čaká lepší z dua Shelbayh - Dalla Valle.

13:16 - Päť slovenských tenistiek má isté miesto v hlavnej súťaži na budúcotýždňovom 23. ročníku turnaja Slovak Open 2023 v bratislavskom NTC. V pozícii nasadenej dvojky sa predstaví Rebecca Šramková, jednotkou bude Maďarka Anna Bondárová (26). Najväčší ženský turnaj na Slovensku je zaradený do kategórie ITF World Tennis Tour s dotáciou 60-tisíc amerických dolárov. Viac v článku.

12:07 - Carlos Alcaraz sa po zraneniach vráti do súťažného kolotoča. Svetová dvojka sa predstaví na turnajoch v Paríži a Turíne, ktoré sú na programe od 30. októbra, respektíve 13. novembra. Úradujúci wimbledonský šampión hral naposledy 11. októbra, v Šanghaji vypadol po osemfinálovej prehre s Bulharom Grigorom Dimitrovom 7:5, 2:6 a 4:6. Pre doliečenie zranení chrbta a ľavého chodidla sa rozhodol vynechať prebiehajúci turnaj v Bazileji.

11:25 - Barbora Krejčíková zakončila svoj debut na "malom Turnaji majsteriek" v čínskom Zhuhai už v skupinových bojoch. Nasadená jednotka prehrala v stredu s Darjou Kasatkinovou a potrebovala, aby Magda Linetteová vo štvrtok ruskú hráčku porazila. Kasatkinová však potvrdila rolu favoritky a po víťazstve 6:3, 6:4 si ako prvá zaistila postup do sobotňajšieho semifinále.

Zostrih zápasu Kasatkinová – Linetteová.
Flashscore

08:52 - Stan Wawrinka tento rok pozbieral skalpy Richarda Gasqueta, Holgera Runeho, Andyho Murrayho, Alexandera Bublika, Miomira Kecmanoviča, Brandona Nakashimu, Camerona Norrieho či Francesa Tiafoea. Zahral si finále v Umagu či tretie kolo dvoch grandslamov av 38 rokoch sa drží v TOP 50, na jeseň mu ale došli sily.

"V posledných týždňoch sa cítim veľmi unavený, skoro až zlomený. Po turnaji v Astane sa dvakrát alebo trikrát stalo, že som chcel trénovať, ale nemohol som, pretože som bol príliš vyčerpaný. Cítim, že potrebujem splatiť všetko úsilie, ktoré som do návratu po zranení vynaložil. Chcel som sa vrátiť na určitú úroveň a musel som do toho sám seba veľmi tlačiť," priznal trojnásobný grandslamový šampión, ktorý prehral štyri z piatich posledných duelov. Sezónu by mal ukončiť o dva týždne obhajobou semifinále na halovom podniku ATP 250 v Métach.

07:11 - V meste Ortisei sa Lukáš Klein predstaví v osemfinále. Na talianskom harde čaká slovenského tenistu protivník z Bosny a Hercegoviny - Mirza Bašič. Pred rokom takmer na deň presne dokázal Klein svojho oponenta zdolať 2:0 na sety. Tentoraz si obaja museli prejsť aj kvalifikáciou a ťahajú šnúru troch víťazstiev. 

06:12 - Tomás Martín Etcheverry si v osemfinále turnaja v Bazileji poradil s Andym Murraym. Argentínčan zdolal olympijského víťaza po setoch 6:7 (5), 6:3 a 6:2, duel trval tri hodiny a 10 minút. Víťaz si počká na lepšieho z dvojice Rune - Báez.