Pomoc od najvyššieho. Djokovič podporuje talentovaného rodáka Medjedoviča

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pomoc od najvyššieho. Djokovič podporuje talentovaného rodáka Medjedoviča

Hamad Medjedovič sa v dôležitých aspektoch mimo tenisový kurt môže spoľahnúť na výraznú pomoc od Novaka Djokoviča.
Hamad Medjedovič sa v dôležitých aspektoch mimo tenisový kurt môže spoľahnúť na výraznú pomoc od Novaka Djokoviča.Profimedia
V rebríčku ATP mu patrí 107. miesto a na najvyššom okruhu odohral doteraz len 16 zápasov. Hamada Medjedoviča poznajú, pravdepodobne, len najväčší tenisoví fanúšikovia. Dvadsaťročný Srb má však veľmi špeciálneho podporovateľa: Novaka Djokoviča (36).

Dve účasti na grandslame oproti 24 titulom

Novak Djokovič sa tento rok priblížil k splneniu svojho veľkého sna. Vo finále Wimbledonu bol jeho najvytrvalejší súper Carlos Alcaraz v najlepšej forme. Nebyť Španiela, získal by všetky štyri grandslamy v jednom kalendárnom roku. 

Určite sú na ATP populárnejší hráči ako Djokovič. Ale len veľmi málo profesionálov bolo od začiatku "otvorenej éry" úspešnejších. Formoval uplynulé roky ako nikto iný. Na podobnej úrovni ako "Nole" boli v 21. storočí len Roger Federer a Rafael Nadal.

Novak Djokovič je jednou z najväčších legiend svojho športu.
Novak Djokovič je jednou z najväčších legiend svojho športu.Profimedia

A potom je tu Hamad Medjedovič. Dvadsaťročný talent z malého srbského mesta Novi Pazar. Medzi profesionálmi je len od roku 2021 a v hlavnom žrebe grandslamu bol len dvakrát. Pre porovnanie, Djokovič získal 24 titulov na najvyššej úrovni a drží rekord v počte vyhratých grandslamov.

Rieši všetko potrebné

Hoci rozdiely medzi Djokovičom a Medjedovičom nemôžu byť väčšie, skúsená superhviezda podporuje 20-ročného mladíka na všetkých úrovniach - aj finančne. "Dáva mi všetko, čo potrebujem pre svoju kariéru. On má všetko vyriešené. Jednoducho mi pomohol, kde som potreboval a pomáha mi vo všetkých smeroch. Som rád, že je tu pre mňa," povedal Medjedovič o svojom slávnom rodákovi.

Medjedovič neprešiel naposledy cez kvalifikáciu na turnaj ATP v Bazileji. Po troch ťažko vybojovaných setoch podľahol Benjaminovi Hassanovi. Neúspech, z ktorého sa talentovaný tenisový profesionál čoskoro poučí. Už dávnejšie naznačil svoj skutočný potenciál. Na prestížnom turnaji Astana Open sa začiatkom októbra prebojoval do semifinále. Na ceste doň, okrem iného, porazil českú nádej Jiřího Lehečku.

Mladý Hamad je na svoj blízky vzťah s Djokovičom viditeľne hrdý. Keď si začiatkom septembra na Malorke zabezpečil prvý challengerový titul, "Nole" mu zablahoželal ako prvý.

"Keď som zdvihol telefón, videl som hlasovú správu, ktorá trvala dlhšie ako minútu. Je to legenda, pretože je vždy k dispozícii, keď potrebujem poradiť," povedal pre "Sportal.rs" najväčší srbský talent.

V rebríčku ATP sa pomoc svetovej jednotky už prejavuje. Medjedovič začínal rok 2023 na 255. mieste - v súčasnosti je 107. Z Djokovičovej pomoci je nadšený aj jeho otec. Prevzal všetky náklady na Hamadovu prípravu.

"V tenisovom svete to nie sú malé sumy. Predstavte si to, najlepší hráč na svete chce pracovať s mojím dieťaťom. To je ako keby Messi alebo Ronaldo povedali: "Poďme si spolu zahrať futbal." Takéto veci sa v tomto svete stali veľmi zriedkavými," uzavrel Medjedovič starší.