Bolesť je menšia, no stále pretrváva. Nadalov štart v Austrálii zostáva otázny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bolesť je menšia, no stále pretrváva. Nadalov štart v Austrálii zostáva otázny

Rafael Nadal prezradil, že jeho tréningy stále sprevádza bolesť.
Rafael Nadal prezradil, že jeho tréningy stále sprevádza bolesť.Profimedia
Štart španielskeho tenistu Rafaela Nadala (37) na januárovom Australian Open zostáva stále otvorený. Hoci riaditeľ turnaja Craig Tiley nedávno vyslovil presvedčenie, že 22-násobný grandslamový šampión sa po dlhodobom zranení vráti na kurty práve v Melbourne a takýto plán následne potvrdil aj samotný hráč, jeho najnovšie vyjadrenia sú menej optimistické.

Nadal priznal, že od júnovej operácie bedrového kĺbu stále bojuje s bolesťami a aj keď sa v októbri vrátil k tréningu, problémy pretrvávajú. "Neviem, aké je to trénovať bez bolesti. Je menšia, než bývala predtým, ale bolesť tu stále je. Dobrou správou snáď je, že môžem robiť postupne viac a viac vecí," povedal 37-ročný Španiel v rozhovore pre denník La Derniere Heure.

"Všetko by bolo úplne iné, ak by som mohol trénovať bez bolesti. Potom by som presne vedel, ako sa pripraviť, čo mám robiť, a kedy sa vrátim na okruh," nadviazal. 

Španiel sa vyjadril, že je na správnej ceste, cestuje však do nepoznaného teritória. "O tomto zranení nič neviem a netuším, ako bude moje telo reagovať." Či sa bývalý líder svetového rebríčka skutočne na Australian Open predstaví, zďaleka nie je jasné.

"Vždy som bol pod tlakom. Či som si ho vytváral na seba sám, keď som očakával určité výkony, alebo som mu čelil smerom od fanúšikov. Mojím cieľom bolo vždy ukázať sa v čo najlepšom svetle. O to sa snažím aj teraz. Moje limity sú, bohužiaľ, zrejmé. Ak prekážky prekonám a dúfam, že čoskoro, bude to o niečom inom."

Nadal a jeho posledné zranenia.
Nadal a jeho posledné zranenia.Flashscore

Nadal nehral súťažný zápas od januára, keď na Australian Open vypadol v pozícii obhajcu v 2. kole. Počas tohto roka absolvoval Španiel už dve operácie, aby sa zotavil zo zranenia bedrového kĺbu. Viackrát naznačil, že rok 2024 by mohol byť jeho posledný na profesionálnom okruhu.