Turnaj majsteriek bez Muchovej, stopku jej vystavilo zranené zápästie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Turnaj majsteriek bez Muchovej, stopku jej vystavilo zranené zápästie

Muchová sa pre zranenie odhlásila z Turnaja majsteriek.
Muchová sa pre zranenie odhlásila z Turnaja majsteriek.Profimedia
Česká tenistka Karolína Muchová (27) oznámila, že sa nezúčastní na nadchádzajúcom Turnaji majsteriek, ktorý sa uskutoční od 29. októbra do 5. novembra v mexickom Cancúne.

Dôvodom sú jej zdravotné problémy so zápästím, s ktorými sa trápi od posledného grandslamového turnaja US Open.

"Je mi ľúto, že sa nemôžem zúčastniť na Turnaji majsteriek v Cancúne. Do poslednej chvíle sme sa s lekármi a mojím tímom snažili vyriešiť problém so zápästím."

"Bohužiaľ, rekonvalescencia je dlhšia, ako by sme si všetci želali, preto som musela urobiť toto nepríjemné rozhodnutie. Veľmi si vážim podporu všetkých fanúšikov a urobím všetko pre to, aby som sa čo najlepšie pripravila na ďalšiu sezónu," uviedla Muchová vo vyhlásení.

Štatistiky Muchovej za rok 2023.
Štatistiky Muchovej za rok 2023.Flashscore

Teraz bude v spolupráci s lekármi a tímom pracovať na čo najrýchlejšom zotavení, aby sa čo najlepšie pripravila na rok 2024, ktorý sa začne v Austrálii. S najväčšou pravdepodobnosťou bude chýbať v zostave českého tímu na finále Pohára Billie Jean Kingovej, ktoré sa začne 7. novembra v španielskej Seville.

Rodáčka z Olomouca priznala, že od posledného grandslamu nemohla trénovať s raketou v ruke. "Až vo štvrtok ráno som dostala od lekára zelenú a budem môcť hrať na kurte s raketou. Príprava nie je ideálna, ale dúfam, že tam budem môcť ísť a hrať," povedala minulý týždeň Muchová. O päť dní neskôr, tesne pred odletom, ale plán napokon zrušila.

Pôvodne boli na štartovej listine Turnaja majsteriek dve české hráčky, pričom na vrchol sezóny sa popri Muchovej kvalifikovala aj Markéta Vondroušová. Vo štvorhre český tenis reprezentuje pár Barbora Krejčíková - Kateřina Siniaková.