Turnaj majsteriek je čerešničkou na torte, hovorí Muchová v snahe vyliečiť si zápästie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Turnaj majsteriek je čerešničkou na torte, hovorí Muchová v snahe vyliečiť si zápästie

Muchová verí, že bude môcť hrať bez bolesti.
Muchová verí, že bude môcť hrať bez bolesti.Profimedia
Tenistka Karolína Muchová (27) pred svojím debutom na Turnaji majsteriek bojovala s boľavým zápästím. Napriek tomu verí, že na budúci týždeň odcestuje do mexického Cancúnu a zahrá si finále Billie Jean King Cupu. Finalistka tohtoročného Roland Garros od septembrového semifinále US Open neodohrala ani jeden súťažný zápas. Na štvrtkovej tlačovej konferencii označila doterajšiu sezónu za najlepšiu vo svojej kariére.

Pred majstrovským turnajom, ktorý odštartuje 29. októbra, Muchová uviedla: "Turnaj majsteriek je čerešničkou na torte za sezónou. Ukončiť ju v najlepšej osmičke je pre celý tím pohladením. Od US Open som na žiadnom podujatí nehrala. Príprava nie je stopercentná, ale snažíme sa urobiť maximum. Na kurte som často, aj keď nie s raketou. Dúfam, že v utorok odletím s tímom do Cancúnu."

Rodáčka z Olomouca zápasí so zranením pravého zápästia. "Bolí ma už od US Open. Skúšali sme rôzne hrať, nehrať a liečiť to viacerými spôsobmi. Vo štvrtok ráno som dostala od lekára zelenú a budem môcť nastúpiť na kurte s raketou. Príprava nie je ideálna, ale dúfam, že budem schopná odísť a hrať," povedala Češka.

Vďaka svojim vydareným výkonom sa v tejto sezóne vyšvihla na ôsmu priečku svetového rebríčka. Teraz je deviata. "Táto sezóna je zatiaľ najlepšia v mojej kariére. Začala sa pomalšie, najväčším vrcholom bolo finále v Paríži. Som rada, že to nebol výkrik do tmy. Pokračovala som vo finále v Cincinnati a v semifinále US Open. Teším sa, že mám okolo seba tím, s ktorým sa môžem o tieto úspechy podeliť," povedala zverenkyňa trénera Emila Miškeho.

Štatistiky Muchovej za rok 2023
Štatistiky Muchovej za rok 2023Flashscore

Na Turnaji majsteriek bude debutovať rovnako ako jej spoluhráčka z I. ČLTK Praha Markéta Vondroušová. S tohtoročnou wimbledonskou víťazkou by sa potom Muchová mala presunúť do Sevilly na finále Billie Jean King Cupu. Češky doň vstúpia 7. novembra a v skupinovej fáze sa stretnú s obhajkyňami titulu zo Švajčiarska i tímom USA.

"S 'Maky' hráme v rovnakom klube. Keď sme začali hrať dobre, povedali sme si, že by bolo skvelé, keby sa nám tam darilo, máme šancu na titul. Reprezentovať je pre mňa vždy cťou. Aj keď cestovanie z Cancúnu do Sevilly nie je ideálne, bolo mi jasné, že chcem ísť. Snažíme sa tlačiť na WTA, aby sme na budúce roky mali lepšie kalendáre," vravela Muchová.

Vzhľadom na to, že o usporiadanie Turnaja majsteriek sa uchádzala aj Ostrava, výber WTA Muchovú prekvapil. "Dozvedeli sme sa to veľmi neskoro, asi až počas druhého týždňa US Open. Mali sme zmiešané pocity. Cancún znie ako raj, ale je to na druhej strane planéty. Teraz je to Asian Tour a potom Sevilla. Je to šialené, ale nemohli sme to ovplyvniť. Atmosféra v Česku by bola neskutočná, no teším sa aj na Cancún," dodala.