Potvrdené. Becker sa vracia na scénu a povedie dánsky neobrúsený diamant

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Potvrdené. Becker sa vracia na scénu a povedie dánsky neobrúsený diamant

Boris Becker je späť v hre.
Boris Becker je späť v hre.Reuters
Legendárny nemecký tenista Boris Becker (55) sa vracia k trénerskému remeslu. Bývalý trojnásobný wimbledonský šampión pre podcast televíznej stanice Eurosport potvrdil, že sa stal koučom Holgera Runeho.

S 20-ročným Dánom Runem bol v kontakte dávnejšie, k spolupráci sa obaja odhodlali až teraz. "Môj kalendár to umožňuje a Holger je typ hráča, ktorý je veľmi zaujímavý. Má veľké odhodlanie a temperament na kurte. Je ako neobrúsený diamant," povedal Becker o šiestom hráčovi svetového rebríčka ATP.

Becker sa vrátil na televízne obrazovky ako spolukomentátor vlani v decembri po tom, ako ho prepustili z väzenia vo Veľkej Británii. Tam si odpykával trest za miliónové daňové úniky. V minulosti pôsobil v rokoch 2013 - 2016 aj ako tréner Srba Novaka Djokoviča.

"S emocionálnymi výbuchmi je podobný Novakovi. Na kurte taktiež niekedy nebol sám sebou, ale to je v poriadku," prezradil o Runem, ktorý sa na poslednom Wimbledone prebojoval do štvrťfinále, no odvtedy výrazne za očakávaniami zaostáva. 

Becker má v súčasnosti zakázaný vstup do Spojeného kráľovstva pred októbrom 2024 a momentálne sa nechcel vyjadriť, či spolupráca s dánskym tenistom bude pokračovať aj v ďalšej sezóne. "Nemá zmysel podpisovať zmluvu na dva roky, keď spolupracujete len týždeň. Ak sa vám darí, väčšinou zostanete spolu, bez ohľadu na to, čo hovorí zmluva. Ak nie, každý ide opäť svojou cestou," uzavrel šesťnásobný grandslamový držiteľ.