Návrat k tenisu po siedmich rokoch? Becker by mohol trénovať svetovú šestku Runeho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Návrat k tenisu po siedmich rokoch? Becker by mohol trénovať svetovú šestku Runeho

Boris Becker by sa mohol stať pomocným trénerom Holgera Runeho, ktorý sa v poslednom čase na kurtoch trápi.
Boris Becker by sa mohol stať pomocným trénerom Holgera Runeho, ktorý sa v poslednom čase na kurtoch trápi.Profimedia
Boris Becker (55) by sa po siedmich rokoch a z toho ôsmich mesiacoch pobytu vo väzení mohol vrátiť k tenisu ako pomocný tréner Holgera Runeho (20) z Dánska. Šiesty hráč svetového rebríčka zverejnil na Instagrame fotografiu z tréningu, na ktorom je súčasťou trénerského tímu aj šesťnásobný grandslamový víťaz.

Becker v decembri opustil britské väzenie, kde si mal pôvodne odsedieť dva a pol roka za marenie konkurzného konania. Potom sa vrátil k práci televízneho experta a v pondelok Sky informovala, že sa stane tzv. superkoučom Runeho, ktorý sa v poslednom čase výsledkovo trápi.

Dánsky tenista od štvrťfinále Wimbledonu vyhral len jeden zo siedmich zápasov. Teraz bude v Štokholme plniť úlohu nasadenej jednotky. "Úžasný týždeň tréningov v Monaku," napísal Rune, ktorého trénerom je Lars Christensen, na skupinovú fotografiu.

Becker sa v minulosti tešil z trénerských úspechov s grandslamovým rekordérom Novakom Djokovičom, s ktorým spolupracoval v rokoch 2013 až 2016. Ako hráč trikrát slávil triumf vo Wimbledone, dvakrát ovládol Australian Open a raz US Open.