Schmiedlová v Monastire neprešla prvým kolom. Stroskotala na Podoroskej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Schmiedlová v Monastire neprešla prvým kolom. Stroskotala na Podoroskej

Schmiedlová v Tunisku skončila v prvom kole.
Schmiedlová v Tunisku skončila v prvom kole.Profimedia
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová (29) neuspela v 1. kole dvojhry na turnaji WTA v tuniskom Monastire. S Argentínčankou Nadiou Podoroskou prehrala ako piata nasadená po trojsetovom boji 6:3, 4:6, 5:7.

Podoroská - Schmiedlová 3:6, 6:4, 7:5

Zápas mal špeciálny náboj. Slovensko a Argentína totiž v novembri nastúpia proti sebe v baráži o účasť vo svetovej skupine Pohára Billie Jean Kingovej. Schmiedlová a Podoroská by mali byť tímovými jednotkami. A slovenská tenista tak argentínskej môže oplatiť prehru z Tuniska. 

Zostrih zápasu Schmiedlová - Podoroska
Flashscore

Duel trval takmer tri hodiny (2:56). Schmiedlová v prvom sete uspela pomerom 6:3, keď viedla už 3:1, ale v piatej hre prišla o svoje podanie a 26-ročná súperka vyrovnala na 3:3. Slovenka nezložila zbrane. Udržala si svoje podanie a následne zobrala po druhý raz Podoroskej a set dopodávala. 

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

Druhú sadu odštartovala košická rodáčka opäť lepšie. Rýchlo viedla 2:0, ale potom nastala nevyrovnaná fáza z oboch strán. Schmiedlová si neudržala podanie v štyroch prípadoch, čo Podoroská zužitkovala a zápas dotiahla do rozhodujúceho tretieho setu. V ňom sa zopakoval scenár z prvého, keď slovenská tenistka viedla 3:1, ale zlyhala pri vlastnom podaní a Argentínčanka vyrovnala. Za stavu 5:6 pri podaní Schmiedlovej využila druhý mečbal a postúpila do druhého kola.